Ένα κόμικ για την κλιματική αλλαγή – Τα έσοδα υπέρ των πυρόπληκτων

Κυκλοφόρησε πρόσφατα μια πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση που ασχολείται με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Το κόμικ με τίτλο «Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής» είναι επιδοτούμενο από το πρόγραμμα Bridging European and Local Climate Action (BEACON).

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της δράσης πέρα από τα σύνορα κάθε χώρας, για την προστασία του κλίματος σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, ούτως ώστε να επιτευχθεί η Συμφωνία του Παρισιού που υπεγράφη το 2016.

Το πρόγραμμα BEACON χρηματοδοτείται από το European Climate Initiative (EUKI). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BEACON και το EUKI, επισκεφτείτε τον ιστότοπο.Σε αυτό το κόμικ απεικονίζεται το ταξίδι που έκανε η Σοφία γυρίζοντας την Ευρώπη με το τρένο μαζί με τον μικρό αδερφό της, Γκάμπριελ.

Το ταξίδι αυτό έγινε προκειμένου να εμβαθύνει στα πλαίσια της εργασίας της, στα αίτια και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά και στο πως, εμείς οι Ευρωπαίοι, μπορούμε να εργαστούμε για ένα μέλλον περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον.

Επισκέφθηκαν διάφορα μέρη, χώρες και ανθρώπους -ένας μάλιστα από τους σταθμούς τους είναι και η Ελλάδα και συγκεκριμένα το Μάτι, όπου συνομίλησαν με ανθρώπους που βίωσαν από πρώτο χέρι την τραγωδία που έλαβε χώρα στις 23 Ιουλίου 2018- λαμβάνοντας απαντήσεις που αφορούν ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Το κόμικς θα είναι διαθέσιμο σε σημεία πώλησης και βιβλιοπωλεία καθώς και από το site των Εκδόσεων Μικρός Ήρως.

Όλα τα έσοδα από το συγκεκριμένο κόμικς θα διατεθούν για τους πυρόπληκτους των πυρκαγιών που συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα μας από τις 5 Αυγούστου 2021 μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
36FollowersFollow

Τελευταία Νέα