Έφτιαξε σπίτι που περιστρέφεται, ώστε η σύζυγός του να απολαμβάνει διαφορετική θέα

Θέλοντας να ικανοποιήσει τη σύζυγό του, που ήθελε να βλέπει διαφορετική θέα, ένας Βόσνιος έφτιαξε ένα σπίτι που περιστρέφεται, χάρη στο οποίο τη μία στιγμή βλέπει τον ήλιο που ανατέλλει και την άλλη τους περαστικούς.

«Είχα κουραστεί με τα παράπονά της και τις συχνές ανακαινίσεις στο σπίτι μας και είπα “Θα σου φτιάξω ένα σπίτι που περιστρέφεται, ώστε να το γυρίζεις όπως θέλεις», δηλώνει στο Reuters ο 72χρονος Βόγιν Κούσιτς.

Το σπίτι βρίσκεται στη βόρεια Βοσνία, κοντά στην πόλη Srbac. Περιστρέφεται πάνω σε έναν άξονα που κατασκεύασε ο Κούσιτς και έτσι η θέα που απολαμβάνει κανείς από αυτό είναι χωράφια με καλαμπόκια, το δάσος ή το ποτάμι, εικόνες που εναλλάσσονται με την επιθυμητή ταχύτητα. «Το σπίτι μπορεί να κάνει μία πλήρη περιστροφή σε 24 ώρες όταν είναι στη χαμηλότερη ταχύτητα, ενώ όταν περιστρέφεται στη μέγιστη ταχύτητα μπορεί να την ολοκληρώσει σε 22 δευτερόλεπτα», δήλωσε ο 72χρονος.

Ο Κούσιτς λέει ότι εμπνεύστηκε από τον Νίκολα Τέσλα και τον Μιχάιλο Πούπιν. Το γεγονός ότι είναι από φτωχή οικογένεια, που δεν είχε τη δυνατότητα να του προσφέρει καλή εκπαίδευση, τον ανάγκασε να ψάχνει τρόπους να φτιάχνει ο ίδιος πράγματα, εξηγεί. «Αυτό δεν είναι μια καινοτομία, απαιτεί μόνο θέληση και γνώση. Και είχα αρκετό χρόνο και γνώση», λέει, συμπληρώνοντας ότι κατασκεύασε το σπίτι εντελώς μόνος του και ότι αυτό είναι πιο ανθεκτικό στους σεισμούς από ότι τα «σταθερά», σχολίασε.

Χρειάστηκε έξι χρόνια για να το ολοκληρώσει, με εξαίρεση μια περίοδο που νοσηλεύτηκε λόγω καρδιοπάθειας. «Ζήτησα από τους γιατρούς μου να παρατείνουν τη ζωή μου για τουλάχιστον έναν χρόνο γιατί είχα αυτό το πρότζεκτ στο μυαλό μου… και κανείς δεν θα ήξερε πώς να το ολοκληρώσει», δηλώνει.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια λαμπερή μάσκα προστασίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια λαμπερή μάσκα προστασίας

Επειδή πάνω από όλα είναι η προστασία μας! Ας το κάνουμε με στυλ!!!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα