Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής περιόδου 2020-2021

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου έγινε η παρουσίαση του απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως και την 31η Αυγούστου 2021.

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος παρουσίασε τα σημαντικότερα έργα και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής το τελευταίο 12μηνο. Ανακοίνωσε την έγκριση της ένταξης του Δήμου στην ομάδα προγραμμάτων εκπόνησης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και τις υποβληθείσες προτάσεις στις προσκλήσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, που περιλαμβάνουν χρηματοδοτήσεις, παλιές και νέες, έως τώρα ύψους 7.970.775, ενώ ο προϋπολογισμός των 14 νέων προτάσεων (11 του Δήμου και 3 της ΔΕΥΑΔΟΛ) φτάνει τα 22.855.327€.

Παρουσιάστηκε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτοτελούς τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και την λειτουργικότερη αναδιαμόρφωση δύο διευθύνσεων του Δήμου. Παρατέθηκε η κατάσταση εσόδων και εξόδων των τελευταίων 12 μηνών και ακολούθησε μία λεπτομερέστερη παρουσίαση των έργων σε όλη την επικράτεια του Δήμου και στα επιμέρους έργα ανά Δημοτική Ενότητα.

Ακολούθησε η παρουσίαση των παρεμβάσεων του Δήμου σε θέματα καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, η αποκομιδή των απορριμμάτων και η ανακύκλωση. Επίσης αναφέρθηκε σε θέματα ύδρευσης και άρδευσης, στην κατάσταση που βρίσκονται οι Δημοτικές Επιχειρήσεις (ΔΗΚΕΔΟ, ΔΕΑΔΟ, ΔΕΥΑΔΟΛ), στην στρατηγική τουριστικής προβολής του Δήμου σε Ελλάδα και εξωτερικό και στο γεγονός της επιστροφής των «Γαλάζιων Σημαιών» σε 7 ακτές του Δήμου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε έργα που αφορούν μεταξύ άλλων στην αντιπλημμυρική θωράκιση και τον καθαρισμό ρεμάτων. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για την έμπρακτη υποστήριξή τους στην αναβάθμιση της εικόνας του Δήμου.

Μετά την παρουσίαση του απολογισμού από τον Δήμαρχο ακολούθησαν οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης και δημοτών που παρακολούθησαν την συνεδρίαση, ενώ η συνεδρίαση έκλεισε με την δευτερολογία του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που επισημάνθηκαν νωρίτερα από αντιπολίτευση και πολίτες.  

Η ειδική συνεδρίαση ξεκίνησε με την παρουσίαση του νεοσύστατου θεσμού του Δήμου, τον «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», από τον κ. Κωνσταντίνο Παπαγιαννόπουλο, νομικό.  Παρουσιάστηκε το θεσμικό πλαίσιο και η αποστολή του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» και η οργάνωση του γραφείου, έγινε ενδεικτική αναφορά στις υποθέσεις που απασχόλησαν τον θεσμό και παρουσιάστηκαν οι στόχοι του 2021.

Τον συντονισμό της ειδικής συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου, είχε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Σαμαράς. Πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού, μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.  

Το video της συνεδρίασης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.dion-olympos.gr

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής (2020-2021)
Συμπαραστάτης Δημότη & Επιχείρησης – Ετήσια έκθεση 2020

.
.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα