Απ’ τον Οκτώβριο του 2019 ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το νέο Τριθέσιο Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Χαράλαμπου Μπονάνου, αναφορικά με το Τριθέσιο Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων και την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του, απ’ τον Δήμο Καλαβρύτων ανακοινώνονται τα εξής:

1. Μάς προξενεί απορία το γεγονός ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν γνωρίζει ότι για το Τριθέσιο Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων, από τον Οκτώβριο του 2019 ήδη, ο Δήμος Καλαβρύτων είχε καταθέσει αίτημα στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» για την ανέγερση νέου κτιρίου. Αίτημα που ύστερα από μια σειρά διατυπώσεων και διαδικασιών κατέληξε, τον Απρίλιο του 2021, στην έγκριση του Κτιριολογικού απ’ το Υπουργείο Παιδείας και την διαβίβαση του στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

2. Ειδικότερα, τον Δεκέμβριο του 2019 και με βάση την θετική απάντηση των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.», οι Υπηρεσίες του Δήμου Καλαβρύτων απέστειλαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εκπόνηση της μελέτης, δηλαδή ΦΕΚ Ίδρυσης Νηπιαγωγείου, ΦΕΚ Χαρακτηρισμού του Χώρου, Φωτογραφική Αποτύπωση, Οικοδομική Άδεια, Βεβαίωση Τεχνικών Υπηρεσιών, Κατόψεις και Τοπογραφικό. Επίσης, εστάλησαν και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του χώρου στις «Κτιριακές Υποδομές» και την ανάληψη της ευθύνης συντήρησης του κτιρίου απ’ τον Δήμο.

3. Τον Ιανουάριο του 2020 εστάλησαν , επίσης, η έγκριση αναγκαιότητας απ’ την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και πρόσφατο Τοπογραφικό Διάταγμα, με συντεταγμένες. Στις 28 Μαΐου 2020 εστάλη εκ νέου το Τοπογραφικό, σ’ επεξεργάσιμη μορφή.

4. Στις 16 Ιουνίου 2020 εστάλη και η θετική εισήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για την ανέγερση του Νηπιαγωγείου.

5. Ακολούθησαν, τον Ιούλιο του 2020 (28 Ιουλίου), η προσκόμιση Πιστοποιητικού του Υποθηκοφύλακα Καλαβρύτων για τη μερίδα του Δήμου, βεβαίωση Δημάρχου για τη νομή και κατοχή, επικύρωση της νομιμότητας της 232/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.

6. Επίσης, την ίδια περίοδο εστάλησαν στο Υπουργείο Παιδείας, η έγκριση του Κτιριολογικού, νέες κατόψεις του κτιρίου, χρήση γης, θεωρημένο τοπογραφικό κ.α. (29 Ιουλίου 2020).

7. Τον Οκτώβριο του 2020 ζητήθηκαν απ’ τον Δήμο Καλαβρύτων συμπληρωματικά έγγραφα για το Κτιριολογικό, ανάμεσα στα οποία νέο έγγραφο απ’ την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Εστάλησαν στο Υπουργείο Παιδείας στις 17 Δεκεμβρίου 2020.

8. Τον Απρίλιο του 2021 (7 Απριλίου) πήραμε την έγκριση του Κτιριολογικού η οποία και διαβιβάστηκε απ’ το Υπουργείο Παιδείας στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

9. Όλα αυτά έχουν ήδη γνωστοποιηθεί απ’ τον Δήμο Καλαβρύτων και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αναλυτικό σημείωμα μας και αυτός είναι και ο λόγος της δικαιολογημένης απορίας μας για τον «θόρυβο» που προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες, χωρίς να υφίσταται πραγματικός λόγος.

10. Τέλος σύμφωνα με την ενημέρωση από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.». ανατέθηκε η γεωλογική μελέτη και με την ολοκλήρωση του συνόλου των μελετών, η πρόταση για ένταξη του έργου θα κατατεθεί από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» που είναι και ο τελικός δικαιούχος, σε τομεακό η περιφερειακό πρόγραμμα σύμφωνα με την πολιτική απόφαση για την υλοποίηση του.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα