ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Δήμος Βελβεντού

Πρωτοβουλία του Δήμου Βελβεντού:

Γευστική, παραδοσιακή Μαρμελάδα Ροδάκινο

Στο Βελβεντό, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το συνεταιριστικό κίνημα, την καλλιέργεια και την παραγωγή των φημισμένων ροδάκινων, η παρασκευή μαρμελάδας ήταν και συνεχίζει να αποτελεί παράδοση και μια αγαπημένη καλοκαιρινή ασχολία σε κάθε νοικοκυριό. Ταυτόχρονα αποτελούσε μια δημοφιλή δράση στο πλαίσιο της Γιορτής Ροδάκινου και πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, οι οποίοι μπορούσαν να δουν τη διαδικασία αλλά και να δοκιμάσουν το γευστικό αποτέλεσμα (κατά προτίμηση πάνω σε ψωμί και συνδυασμένο με τυρί φέτα).

Οι περιορισμοί που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρέπουν δυστυχώς τη διοργάνωση πολυπληθών εκδηλώσεων, όπως η Γιορτή Ροδάκινου. Επιθυμία μας ήταν ωστόσο να διατηρήσουμε την παράδοση που δημιουργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια κι έτσι αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια συνδυαστική δράση, στην οποία οι γυναίκες του Βελβεντού θα παρασκεύαζαν την μοναδική μαρμελάδα – ροδάκινο για καλό σκοπό.

Η πρωτοβουλία και το κάλεσμα έγινε από τον Δήμο Βελβεντού και το Κοινωνικό Συσσίτιο Βελβεντού, το οποίο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 και η μαρμελάδα θα καλύψει τις ανάγκες των ωφελούμενων του Κοινωνικού Συσσιτίου, ενώ ένα μέρος της θα προσφερθεί στο Γηροκομείο Κοζάνης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ¨ΑΣΕΠΟΠ¨ &  ¨ΔΗΜΗΤΡΑ¨ και τους τοπικούς παραγωγούς που πρόσφεραν τα ροδάκινα καθώς και ανώνυμες συντοπίτισσές μας, οι οποίες προσέφεραν την ζάχαρη και βάζα συσκευασίας καθώς και όλους, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και αφιέρωσαν τον χρόνο τους, τις γνώσεις τους και την ενέργειά τους, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχία αυτής της εθελοντικής δράσης.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα