Εγκαινιάστηκε η Υπερσύγχρονη Θεατρική Σκηνή του Δήμου Φυλής στο Ζεφύρι – Δήμος Φυλής

Τα εικοσιένα χρόνια δραστηριότητας της Θεατρικής Ομάδας Ζεφυρίου (ΘΟΖ) δεν είναι λίγα! Ειδικά όταν οι παραστάσεις στο σανίδι είναι δεκάδες και οι ηθοποιοί από 5 έως 85 ετών που έχουν πατήσει πάνω σε αυτό, εκατοντάδες!


Αυτός ήταν ο λόγος που ώθησε το Δήμο Φυλής στην κατασκευή μιας σύγχρονης θεατρικής σκηνής, τα εγκαίνια της οποία τελέστηκαν, μέσα σε γιορταστικό κλίμα, το βράδυ της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου 2021.

Τον Αγιασμό στη νέα Θεατρική Στέγη του Ζεφυρίου τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Παναγίας Γρηγορούσας π. Άγγελος Κανέλλος.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν μαζί με τα μικρά των θεατρικών Εργαστηρίων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Πρόεδρος του Αθλητικού – Πολιτιστικού Οργανισμού “Η ΠΑΡΝΗΘΑ” Γιώργος Μαυροειδής.

Στη συνέχεια το κοινό μπήκε εντός της θεατρικής Σκηνής που πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κεντρικές σκηνές. Πολυτελές και φιλόξενο φουαγιέ, διακοσμημένο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δεκάδες παραστάσεις της ΘΟΖ αλλά και των Παιδικών – Εφηβικών Τμημάτων, ευρύχωρη Σκηνή και άψογα βελούδινα καθίσματα για το κοινό, υπερσύγχρονα συστήματα για ήχο και φώτα, θα δημιουργήσει νέα θεατρικά δεδομένα για την πόλη.

Κομβικό σημείο της εκδήλωσης το επετειακό βίντεο του Νίκου Χριστοδουλή, για τα 21 χρόνια της ΘΟΖ που προβλήθηκε στην αρχή και κατόρθωσε να δώσει, μέσα σε 15 λεπτά, το στίγμα της ΘΟΖ και της πολύχρονης προσφοράς της στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου. Συμπύκνωσε, με αριστοτεχνικό τρόπο, μια ολόκληρη θεατρική ζωή με εκατοντάδες πρωταγωνιστές, προκαλώντας στο κοινό συναισθήματα χαράς και συγκίνησης. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως κάποιοι είδαν και θυμήθηκαν στιγμές από τα παιδικά, κι εφηβικά τους χρόνια, όντας, πλέον, μαμάδες, μπαμπάδες ακόμη και παππούδες! Είτε συνεχίζουν είτε όχι, το ταξίδι είναι πάντα μαγικό! Είτε είσαι πάνω, είτε απέναντι από τη σκηνή.

Αυτό ακριβώς ενστερνίστηκε και ο Πρόεδρος του Αθλητικού – Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής, ο οποίος στηρίζει, από το 2014, αυτή την υπέροχη θεατρική ιστορία.

Γι’ αυτό, όπως τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης, από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τη δουλειά της Στέλλας Νικολοθανάση και την αγάπη του κόσμου για το θέατρο θεώρησε χρέος του να δημιουργήσει έναν κατάλληλο χώρο. Ο Πρόεδρος πρόσθεσε πως η νέα Στέγη, προορίζεται να φιλοξενήσει κινηματογραφικές βραδιές, επιμορφωτικές εκδηλώσεις και αλλά πολιτιστικά γεγονότα. Εξέφρασε επίσης τη βούληση να δημιουργηθεί ανάλογος χώρος και στα Άνω Λιόσια.

Ο Γιώργος Μαυροειδής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει με θερμά λόγια τους συνεργάτες του στο Δημοτικό Συμβούλιο, που στηρίζουν το έργο του, την Τεχνική Υπηρεσία και τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα που συμμετείχε στο όλο εγχείρημα και όλους τους εργαζόμενους του Αθλητικού – Πολιτιστικού Οργανισμού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Ηλία Μπαζιώτη που εργάστηκε ατελείωτες ώρες για τη δημιουργία αυτού του υπέροχου χώρου.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από την πλευρά του, δήλωσε ενθουσιασμένος από το χώρο αλλά και από τον κόσμο επισημαίνοντας πως είναι η πρώτη φορά που τον επισκέπτεται και ότι δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα. “Αγωνιζόμαστε καθημερινά με τους συνεργάτες μου, ώστε να αλλάξουμε το brand name του Δήμου μας και ο χώρος αυτός, εντάσσεται σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Η Στέλλα είναι συμμαθήτρια μου κι έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Πολιτισμό του τόπου”, τόνισε ο Δήμαρχος υπογραμμίζοντας πως θα βρίσκεται κοντά της και κοντά στον κόσμο που την πλαισιώνει, στηρίζοντας το ξεχωριστό τους έργο.

Και στο τέλος της σύντομης ομιλίας του αναρωτήθηκε αν κάτι είχε ξεχάσει…

Ασφαλώς και δεν είχε ξεχάσει, όπως και κανείς σε αυτόν τον τόπο δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχνά…

Ότι αν η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιανοπούλου δεν είχε πιστέψει, από την πρώτη στιγμή, στη Στέλλα Νικολοθανάση, αν δεν είχε πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό της με σκληρή προσπάθεια κι αληθινή αγάπη, το Ζεφύρι δεν θα είχε ζήσει αυτή τη σπάνια θεατρική εμπειρία.
Ασφαλώς λοιπόν και ήταν κι αυτή τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς γιατί της αξίζει και με το παραπάνω!

Η ίδια επεσήμανε με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή ότι αν και η ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ πιο σκληρή για τις γυναίκες, στιγμές σαν και αυτές, δικαιώνουν τον κόπο.

Κατά την πάγια τακτική της δε και την ξεχωριστή αγάπη της για το Ζεφύρι, ζήτησε από τον Δήμαρχο να το φροντίζει με έργα σαν και αυτό, ενώ κλείνοντας την εύστοχη και αυθόρμητη τοποθέτησή της, καθώς δεν ήξερε την έκπληξη που την περίμενε, υπογράμμισε πως όταν ξεκίνησε την προσπάθεια με την Στέλλα σε δύσκολους καιρούς κάποιοι το θεώρησαν πολυτέλεια καθώς ο κόσμος πάλευε για το ψωμί και όχι για τα παντεσπάνι.

“Εδώ πετύχαμε και το ψωμί και το παντεσπάνι!” ήταν ο επίλογος της σε μια παράσταση που κι εκείνη χωρίς να το περιμένει και χωρίς καμία πρόβα, ήταν κι αυτή Πρωταγωνίστρια.

Και σίγουρα η τιμητική πλακέτα που παρέλαβε θα έχει ξεχωριστό συμβολισμό στη ζωή και στην καρδιά της.

Το βέβαιο επίσης είναι, πως δεν έχει χάσει ποτέ παράσταση της ΘΟΖ. Γι αυτό και στον “Φον Δημητράκη”, που θα εγκαινιάσει τη νέα θεατρική Σκηνή και θα ανέβει τα επόμενα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου, θα είναι εκεί.

Με εμφανή συγκίνηση αλλά και συναισθήματα χαράς η Στέλλα Νικολοθανάση ευχαρίστησα με θερμά λόγια τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον Γιώργο Μαυροειδή για την ολόπλευρη στήριξή τους στο έργο της δίνοντας την υπόσχεση πως θα τους δικαιώσει. Ευχαρίστησε, φυσικά και τα δεκάδες μικρά και μεγάλα παιδιά που πλαισιώνουν τα θεατρικά Τμήματα και τη ΘΟΖ και όπως είπε, είναι εκείνα που της δίνουν τη δύναμη και την έμπνευση να συνεχίζει με το ίδιο κέφι που είχε στα πρώτα της βήματα.

Στην τελετή των εγκαινίων συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων του τόπου.

Η βραδιά των εγκαινίων ήταν μια λαμπρή βραδιά με πρωταγωνιστές τους πολύτιμους ανθρώπους της ΘΟΖ, στην πολύχρονη διαδρομή της. Ανθρώπους κάθε ηλικίας που καθοδήγησε, με μαεστρία, η σκηνοθέτης Στέλλα Νικολοθανάση. Με όπλα την αστείρευτη έμπνευση και τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, η Στέλλα έφερε κοντά της τον κόσμο και δημιούργησε ένα ευρύ θεατρόφιλο κοινό στο Ζεφύρι και την ευρύτερη περιοχή.

Ανέβασε, κάποιες φορές με δυσκολίες, δεκάδες παραστάσεων και δημιούργησε εξαιρετικούς θιάσους στους οποίους συμμετείχαν, με ανέλπιστη επιτυχία, οι καθημερινοί άνθρωποι του Ζεφυρίου. Αλλά και θεατρικές ομάδες παιδιών και εφήβων, από τις οποίες αναδείχθηκαν εξαιρετικά ταλέντα που πλαισιώνουν, σήμερα, τη ΘΟΖ, που, συν των χρόνω, εντάχθηκε στο δυναμικό του Δήμου Ζεφυρίου κι εν συνεχεία του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Φυλής «Η ΠΑΡΝΗΘΑ». Έχοντας δώσει δείγματα γραφής κι έχοντας γράψει την δική της ιστορία στα Πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, με ποιοτικές παραστάσεις που έχουν παιχτεί σε θεατρικούς χώρους πολλών δήμων της Αττικής, ήταν καιρός να εγκαταλείψει την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου για να φιλοξενηθεί σε ένα λειτουργικό και ατμοσφαιρικό θεατρικό χώρο.

Μια ονειρεμένη Θεατρική Σκηνή που το σανίδι της θα πάλλεται από χορούς, γέλια, κλάματα, φωνές, συγκίνηση, υποκλίσεις, με αντίτιμο το χειροκρότημα, γιατί ναι(!), αυτός είναι ο υπέροχος κόσμος του Θεάτρου.

Η νέα Θεατρική Σκηνή εγκαινιάζεται με τη θεατρική παράσταση “Φον Δημητράκης”, που θα ανέβει τα επόμενα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου, αρχής γενομένης από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου ώρα 20:30.

Να είστε εκεί! Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες και διατίθενται, δωρεάν, εισιτήρια στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου και στη Θεατρική Σκηνή.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά video από την εκδήλωση και φωτογραφικό υλικό:


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα