Εορτασμός της επετείου του «Ολοκαυτώματος της Κασσάνδρας» – Δήμος Νέας Προποντίδας

Με τη δέουσα επισημότητα, εορτάσθηκε χθές Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, στη Ν. Ποτίδαια η επέτειος του “Ολοκαυτώματος της Κασσάνδρας”. Ο Δήμος Ν. Προποντίδας και ο Δήμος Κασσάνδρας, απέτισαν φόρο τιμής στους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν ηρωικά και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας. Ημέρα μνήμης και τιμής αγωνιστών και αθώων που έζησαν τη βιαιότητα του Τούρκου κατακτητή.
Η επίσημη δοξολογία τελέσθηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου, παρουσία των δύο Δημάρχων, Ν. Προποντίδας Μανώλη Καρρά και Κασσάνδρας Χαλκιά Αναστασίας, του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου, της Βουλευτού Μάλαμα Κυριακής, του Α’ Αντιπρόεδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, των Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου και του Συμβουλίου Ν Ποτίδαιας, Εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, εκπαιδευτικών και μαθητών .
Στη συνέχεια εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων, εκφωνήθει ο πανηγυρικός της ημέρας, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων κι έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα