Επίσκεψη από την κινητή μονάδα του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά στο νησί της Τήλου

Η υποστήριξη και η ενίσχυση των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Χάλκη, Σύμη, Τήλος και Καστελλόριζο) συγκαταλέγονται μέσα στις αρμοδιότητες του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΠ. Νοτίου Αιγαίου 2014-2020. Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Δ. Καμπούρης, αρωγοί αυτών των προσπαθειών, δρομολογούν δράσεις και πρωτοβουλίες μέσα από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρόδου που θα συμβάλλουν στην καλυτέρευση της ποιότητας των πολιτών της ΠΕ Ρόδου.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, λειτουργίας της κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/08/2021 επίσκεψη στο νησί της Τήλου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ολοκληρώθηκε συνάντηση εργασίας με τη Δήμαρχο Τήλου, κα Καμμά Μαρία και την Αντιδήμαρχο σε θέματα Πολιτισμού κα Καμμά Άννα, όπου τέθηκαν επί τάπητος, θέματα σχετικά με τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων του νησιού.

Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκε σύντομη παρουσίαση των παροχών του Κέντρου Κοινότητας και ενημέρωση της Δημάρχου για τον επικείμενο σχεδιασμό προγράμματος δράσεων τον προσεχή Οκτώβριο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.


Επιπλέον, υλοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με την αρμόδιο υπάλληλο του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου Τήλου, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα είδη και οι προϋποθέσεις των επιδομάτων που παρέχονται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της κοινωνικής λειτουργού κας Ταβερνάρη Κατερίνας στο νησί, διενεργήθηκε επίσης, εξατομικευμένη κοινωνική έρευνα για τη λήψη του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από μόνιμο κάτοικο του νησιού.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Δ. Καμπούρης
Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη,
και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης Δήμου Ρόδου


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα