Επιχορηγήσεις 566.000 ευρώ για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό

Επιχορηγήσεις των οποίων το συνολικό ύψος ανέρχεται σε 566.000 ευρώ, για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό το 2021, ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η επιτροπή  εξέτασε τις 68 προτάσεις για επιχορήγηση ή και αιγίδα που υπεβλήθησαν εμπρόθεσμα και ηλεκτρονικά μέσω της Πύλης Πολιτιστικών Φορέων, από τις 7-1-2021 έως τις 22-2-2021, από φορείς εγγεγραμμένους στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων.

Από τις 68 προτάσεις που υπεβλήθησαν, οι 47 αξιολογήθηκαν θετικά για επιχορήγηση. Τριάντα φορείς αξιολογήθηκαν θετικά για την παροχή αιγίδας. 

Οι προτεραιότητες που θέτει η πρόσκληση, σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, είναι -μεταξύ άλλων- η καταπολέμηση των διακρίσεων και η συνοχή μέσω της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, η ενίσχυση της επιχειρηµατικότητας των Ατόμων με Αναπηρία στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, η προώθηση των συνεργασιών με καλλιτέχνες και σχήματα από το εξωτερικό που εξειδικεύονται στην παραγωγή πολιτιστικών δράσεων και για Άτομα με Αναπηρία κ.ά.

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα