Ευκαιρία το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» – Πρό(σ)κληση για ιδανικές διακοπές στη Λίμνη Πλαστήρα | Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

* Αιτήσεις από 17 – 25 Ιουνίου, διάρκεια προγράμματος 31/12/2021

Το Γραφείο Ανάπτυξης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα ενημερώνει τους πολίτες, ότι έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους έτους 2021».  Η Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί δημοφιλή ορεινό προορισμό, ιδανικό τόπο για πραγματικές διακοπές όλες τις εποχές. Διαθέτει ξενοδοχεία, ξενώνες, επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης με υψηλού επιπέδου με παροχές. Η περιοχή προσφέρει πολλές δυνατότητες εναλλακτικού αθλητισμού, δραστηριοτήτων, πεζοπορίας, κολύμπι στη λίμνη ή σε ποτάμι, γαστρονομία, διασκέδαση, ψυχαγωγία, κ.α.

Το Πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε 300.000 Έλληνες να οργανώσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, μέχρι το τέλος του έτους. Στόχος του εν λόγω προγράμματος αποτελεί η τόνωση των επιχειρηματιών του τουρισμού και η παροχή ευκαιριών στους πολίτες. Η ισχύς όλων των vouchers που δεν εξαργυρώθηκαν μέχρι και τις 31/12/2021 έχει παραταθεί λόγω των μέτρων του ιού covid-19.

Το ποσοστό της επιδότησης της διαμονής διαμορφώνεται ως εξής: για διαμονή διάρκειας 2 ή 3 διανυκτερεύσεων επιδοτείται πλέον το σύνολο του κόστους (ανώτατο ποσό 40 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο), στην περίπτωση 4 διανυκτερεύσεων η επιδότηση ανέρχεται στο 80% της δαπάνης (ανώτατο ποσό 30 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο). Ειδικά για την περίπτωση ΑΜΕΑ, η επιδότηση της διαμονής τους καλύπτει το σύνολο της δαπάνης (100%) για οποιαδήποτε διάρκεια διαμονής επιλέξουν.

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με κλήρωση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα www.tourism4all.gov.gr. Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 € ή τα 28.000 € για οικογένειες, με προσαύξηση 1.500 € ανά ανήλικο τέκνο.

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο – πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως και το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα 120 €. Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα www.tourism4all.gov.gr, όπου γίνονται και οι αιτήσεις κατά το διάστημα 17/6 έως 25/6/2021. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΔΑΠΕΕΠ, ή στο Γραφείο Ανάπτυξης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, κ. Δ. Τσιαμαντάς (Σύμβουλος Ανάπτυξης) τηλ. 2441352225.


Πηγή
Author: plastAdmin

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα