Μήνυμα του Ανδρέα Ευθυμίου, μετά την 2η δόση του εμβολιασμού του

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απηύθηνε μήνυμα, μετά τη 2η δόση του εμβολιασμού του κατά της νόσου Covid-19:

“Δεν εμβολιάστηκα από καμία υποταγή σε καμία κυβέρνηση, από καμία προσφορά δώρου, από κανένα συστημικό λόγο.

Εμβολιάστηκα από την πίστη μου στην επιστήμη, ότι μπορεί να γλιτώσω από την ασθένεια του κορωνοϊού (covid-19). Δεν εμβολιάστηκα για να διαφέρω από τους άλλους, εμβολιάστηκα για να μπορώ να είμαι μαζί με τους άλλους και με αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Εμβολιάστηκα για να μπορώ να βλέπω την υπέργηρη μητέρα μου χωρίς να φοβάμαι ότι θα της μεταδώσω τον ιό. Δεν θέλω να πηγαίνω σε ξεχωριστά μαγαζιά, ούτε θέλω να αποκλείεται κάποιος συμπολίτης μου από οπουδήποτε.

Δεν εμβολιάστηκα για να μου δώσουν κάτι για αντάλλαγμα, για να προφυλάξω την υγεία μου, όμως σκέφτηκα φίλους, γνωστούς και χιλιάδες άλλους που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό (covid-19).

Έζησα από κοντά νέα παιδιά γεμάτα ζωντάνια και υγεία να προσβάλλονται από τον ιό και να υποφέρουν μόνα τους, μέσα στην αγωνία, χωρίς να μπορούν οι γονείς τους να τους δώσουν ένα χάδι, παρά μόνο να τους αφήνουν ένα ποτήρι νερό και να φεύγουν τρομαγμένοι για να μην κολλήσουν.

Έζησα ανθρώπους να κηδεύονται τυλιγμένοι σε ένα νάιλον και κανένας να μην μπορεί να πλησιάζει τους συγγενείς για συμπαράσταση.

Έζησα την πόλη μου έρημη, τα μαγαζιά και τα σχολεία κλειστά. Δεν έχω καμία αντιπαλότητα με αυτούς που είναι σκεπτικιστές απέναντι στο εμβόλιο και τους σέβομαι απόλυτα. Πιστεύω ότι κανένας πολίτης δεν πρέπει να στερείται των δικαιωμάτων του και πρέπει όλοι να είναι αποδεκτοί.

Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε γιατί οι σκεπτικιστές του εμβολίου έχουν αυτή τη γνώμη και θα πρέπει να προσπαθήσουμε με διάλογο και λογικά επιχειρήματα να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους. Εμπιστοσύνη στην επιστήμη και στους ανθρώπους της.

Βέβαια είμαι σφόδρα αντίθετος με τους θιασώτες θεωριών συνωμοσίας, παραλογισμό θρησκοληψίας και ψευδό-ελευθερίας αντιλήψεων, αυτούς που πιστεύουν ότι αλλοιώνεται το εθνικό μας DNA. Οι πολίτες πρέπει να εμπιστεύονται του επιστήμονες αλλά και τους ηγέτες τους.

Δεν χρειάζονται αναλύσεις για τα επιστημονικά επιτεύγματα, ούτε πειθαναγκασμοί, ούτε μέτρα άλλοτε δελεαστικά και άλλοτε υποχρεωτικά. Απλή εμπιστοσύνη χρειάζεται και ενημέρωση. Την άγνοια δεν την ποδοπατάς αλλά την αναιρείς με γνώση και επιχειρήματα.

Ναι έκανα το εμβόλιο και εγώ και όλη μου η οικογένεια μου, από τον μικρότερό γιό μου που είναι στη δεκαετία των είκοσι μέχρι την μητέρα μου που διανύει την δεκαετία των 90, που, αν και μεγάλωσε στο χωριό, φρόντισε να κάνουμε όλα τα εμβόλια μας όπως και όλα τα παιδιά της εποχής μου. Και αυτοί οι γονείς ανησυχούσαν , όμως πίστευαν, κύρια ίσως από ένστικτο, στην αξία της επιστήμης που μας έσωσε από πολλά.

Θα έπρεπε όμως όλοι να διεκδικήσουμε να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας όλοι και οι λαοί του Τρίτου Κόσμου, οι αποκλεισμένοι και οι άνθρωποι που ζουν στο περιθώριο και στην φτώχεια.

Έχουμε χορτάσει αντιπαλότητες, δεν μπορούμε να ζούμε διαιρεμένοι, χωριστά, αλλά να ζούμε χρήσιμοι ο ένας για τον άλλον”.

Ανδρέας Γ. Ευθυμίου
Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου


Πηγή
Author: vikonomou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα