Μίκης Θεοδωράκης: Αποχαιρετιστήριο κονσέρτο μέσα από το κελί του στις φυλακές Ωρωπού

Στο κελί των φυλακών Ωρωπού ο Μίκης Θεοδωράκης εμπνεύστηκε πολλές δημιουργίες του, μεταξύ αυτών το θρυλικό τραγούδι «κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό, μην ξεχνάς τον φασισμό».

Ο μουσικός Γιάννης Τούσιας και ο Δήμος Ωρωπού με ένα live concert, απέτισαν φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, όπως και πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο σημείο το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή.

Το κανάλι Up Stories κατέγραψε πλάνα από τις παλιές φυλακές του Ωρωπού στις οποίες βρέθηκε ως κρατούμενος της Χούντας, ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με άλλους συναγωνιστές του, όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Ανδρέας Λεντάκης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε το κατώφλι των φυλακών Ωρωπού στις 19 Οκτωβρίου 1969 και έμεινε μέχρι τις 13 Απριλίου 1970 και αφού προηγουμένως είχε δημιουργηθεί υπέρ της αποφυλάκισης του παγκόσμιο κίνημα που πίεζε του συνταγματάρχες για την απελευθέρωση του.

Στο κελί των φυλακών Ωρωπού εμπνεύστηκε πολλές δημιουργίες του και μεταξύ άλλων το θρυλικό τραγούδι «κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό, μην ξεχνάς τον φασισμό».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα