Μύκονος: Τσουβάλια από άμμο με σήμα το δολάριο από τον Alec Monopoly

Ο 35χρονος καλλιτέχνης του δρόμου, Alec Monopoly, από τη Νέα Υόρκη βρέθηκε στη Μύκονο και συγκεκριμένα στην παραλία Ψαρρού.

Με μια οπτική που εύλογα οδηγεί πολλούς να τον παρομοιάσουν με τον Banksy και τους παλαιότερους να θυμηθούν την ευφάνταστη τεχνοτροπία του Άντι Γουόρχολ, ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια με τις δημιουργίες του ο 35χρονος καλλιτέχνης του δρόμου, από τη Νέα Υόρκη, Alec Monopoly. Η καλλιτεχνική του ορμή δεν κοιτάζει σύνορα. Έργα του κοσμούν από δρόμους του Μανχάταν μέχρι το νησί των ανέμων.

Ο αέρας της ιδιαίτερης προσέγγισης, με την οποία ερμηνεύει την επικαιρότητα και αντιλαμβάνεται την τέχνη έφτασε μέχρι τη Μύκονο. Στην παραλία Ψαρρού, έξω από το πολυτελές εστιατόριο Nammos, δεσπόζει δημιουργία του Monopoly που θα μπορούσε να αποτελέσει ειρωνικό σχόλιο για τη νοοτροπία του σύγχρονου καπιταλισμού και τον «αγώνα» για την εναρμόνιση με τους κώδικες ζωής που ορίζει η καθημερινότητα.

«Ανταρσία» ή αλλιώς και αντιθετικό ζεύγος δημιουργεί ο καλλιτέχνης έξω από τη δημοφιλή, σε όλο τον κόσμο, για τις πολυτελείς υπηρεσίες της, παραλία της Μυκόνου.

Το γλυπτό έξω από το Nammos δείχνει τσουβάλια με το σήμα του δολαρίου επάνω και δίπλα τον κύριο Μonopoly, το κλασικό πρόσωπο με το καπέλο και το μουστάκι που εμφανίζεται σε κάθε έργο του καλλιτέχνη. Η τοποθέτηση του γλυπτού, που είναι φτιαγμένο από άμμο, υλοποιήθηκε με τη βοήθεια της Eden Gallery, στην Ψαρρού, με την οποία συνεργάζεται εδώ και χρόνια ο καλλιτέχνης.

Το σίγουρο είναι ότι το παρατσούκλι του Monopoly προέρχεται από το ομώνυμο επιτραπέζιο παιχνίδι, ενώ για τη δημιουργία του κάθε γλυπτού χρειάζεται δύο με τρεις ημέρες. Σε σχόλιό του, το κέντρο Νammos, γράφει ότι οι θαυμαστές του Alec είναι ενθουσιασμένοι με το έργο τέχνης, το οποίο δημιουργήθηκε με τη χαρά και τη συναίνεση του μαγαζιού.

Πολλοί θα αναρωτιούνται γιατί ο Monopoly επέλεξε το Nammos για να εκθέσει το γλυπτό του. Η απάντηση είναι απλή: πιστεύει ότι πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, παγκοσμίως, για το καλοκαίρι. Αντίστοιχα, για τον χειμώνα, ο καλλιτέχνης έχει σχεδιάσει έργα για το Άσπεν, μέρος που θεωρεί αγαπημένο τόπο για τους λάτρεις του σκι στο χιόνι.

Ποιος είναι ο Alec Monopoly

Γεννήθηκε το 1986 και προέρχεται από εύπορη οικογένεια, ωστόσο επιλέγει να καυτηριάζει τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Το πραγματικό του όνομα είναι Αlec Andon. Πηγή έμπνευσης για την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής του ματιάς αποτέλεσε ο καλλιτέχνης του υπερρεαλισμού, Σαλβαντόρ Νταλί.Η καριέρα του Monopoly ξεκίνησε από τα γκράφιτι στους δρόμους της Νέας Υόρκης, εκεί όπου εκτόνωνε την ανησυχία του. Από τα σπρέι πέρασε, στην πορεία, και σε άλλα είδη για να δημιουργήσει τα έργα του. Τα υλικά που χρησιμοποιεί ποικίλουν: από πινέλα μέχρι φωτογραφίες.

Οι θαυμαστές και ακόλουθοι του πολλοί ανά τον κόσμο. Δεν είναι λίγες και οι διασημότητες, από τον χώρο του κινηματογράφου και της μουσικής, που κατέχουν έργα του. Η αδυναμία του Monopoly εντοπίζεται, πάντως, στην τέχνη του δρόμου. Εκεί όπου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση και να διαβάσουν τη σκέψη του.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα χειροποίητο κολιέ καρδιά με χάντρες miyuki

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα υπέροχο χειροποίητο κολιέ καρδιά με χάντρες miyuki!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα