Ξεκινά η ανέγερση του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Ν. Προποντίδας – Δήμος Νέας Προποντίδας

Μετά την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης έργου από τον Δήμαρχο Μ. Καρρά- ως εκπροσώπου του Δήμου- και από την Αικατερίνη Λειβαδιώτου- ως εκπροσώπου της «Κοινοπραξίας Ένεργον ΑΤΕ- Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε.»-,  ξεκινά η ανέγερση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου του Δήμου σε δημοτικό οικόπεδο 4.091,31τ.μ.  Το συνολικό ποσό σύμβασης είναι 2.794.231,15 € και θα καλυφθεί από χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Περιλαμβάνει την κατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος του Ειδικού Σχολείου σε δύο κτίρια («Κτίριο 1» και «Κτίριο 2»). Το «Κτίριο 1», συνολικού εμβαδού 1427,81 τ.μ., είναι διώροφο και προβλέπεται να στεγάσει τους κυρίως χώρους εκπαίδευσης (Δημοτικού και Νηπιαγωγείου). Το «Κτίριο 2» είναι μονώροφο, συνολικού εμβαδού  596,98 τ.μ. και προορίζεται για τους βοηθητικούς- συμπληρωματικούς χώρους (φυσικής αγωγής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο).

Τα δύο κτίρια συνδέονται με δίκτυο ημιυπαίθριων χώρων που δημιουργούν “λαιμό” απ’ όπου γίνεται και η είσοδος σ’ αυτά εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την άνετη και ασφαλή κίνηση των παιδιών από το ένα τμήμα στο άλλο. Σε όλο το σχολικό συγκρότημα η θέρμανση θα γίνεται με γεωθερμία και για το λόγο αυτό στον προαύλιο χώρο του σχολείου θα γίνουν γεωτρήσεις βάθους περίπου 100 μ., προκειμένου να εγκατασταθεί  κάθετος γεωθερμικός εναλλάκτης.

Η συνολική κάλυψη του κτιρίου είναι 1.659,09 τμ. εκ των οποίων 295,21 τ.μ. αποτελούν ημιυπαίθριους χώρους. Στον αύλειο χώρο θα κατασκευασθούν κερκίδες  δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ. Ο απαραίτητος σταθερός εξοπλισμός των γηπέδων και της παιδικής χαράς θα είναι με προδιαγραφές για ΑΜΕΑ. Επίσης, προβλέπεται οδηγός όδευσης για άτομα με προβλήματα όρασης με πλάκες ειδικού τύπου. Για την είσοδο στο κτιριακό συγκρότημα από τον υπαίθριο χώρο θα υπάρχουν ειδικές ράμπες.

«Το σχολείο της καρδιάς μας, όπως όλοι πια λέμε τον ειδικό σχολείο του Δήμου μας, θα έχει σύντομα καινούρια στέγη, πιο σύγχρονη, πιο άνετη και με βοηθητικούς χώρους. Η χαρά μου, έτσι κι αλλιώς είναι πάντα μεγάλη κάθε φορά, που ένα νέο διδακτήριο κατασκευάζεται στον Δήμο μας. Πόσο μάλλον τώρα, που το διδακτήριο αυτό αφορά σε ιδιαίτερα και ξεχωριστά παιδιά, που τους αξίζουν τα καλύτερα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα