Ξεκινά ο 4ος Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων

Οι δράσεις ανακύκλωσης συνεχίζονται!

Ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων ενεργοποίησε τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», για 4η χρονιά, τόσο για τα αξιοσημείωτα αποτελέσματά του στην ανακύκλωση, όσο και για τις συνεχείς δράσεις ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο Μαραθώνιος υλοποιείται ήδη στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ επεκτείνεται και στα νηπιαγωγεία, Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, μπαταρίες. Για τα δημοτικά και φέτος προστίθενται δύο  επιπλέον ρεύματα, το τηγανέλαιο και οι μικρές ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι γονείς, για ακόμη μία φορά, θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ», followgreen.gr/loutraki/contest.

Το Followgreen θέλοντας να στηρίξει ενεργά την προσπάθεια αυτή, προχώρησε σε προμήθεια 60 χάρτινων κάδων ανακύκλωσης για τις σχολικές μονάδες. Η διανομή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κ. Γκιώνη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Πέρρα Σωτήρη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Παπαθανασίου Αθανάσιου και εκπροσώπου του Followgreen.

Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης www.followgreen.gr/loutraki.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων φιλοδοξεί οι μαθητές να αγκαλιάσουν τη δράση με τον ίδιο ενθουσιασμό διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα