Ομαδική εικαστική Έκθεση με τίτλο «Η τέχνη εμπνέει τέχνη»

Η τέχνη εμπνέει τέχνη. Με γνώμονα την πεποίθηση αυτή, οκτώ καλλιτέχνες παρουσιάζουν, μέσω δικών τους έργων, αισθήματα και εντυπώσεις που τους ενέπνευσε ο πίνακας «Άνοιξη» του Sandro Botticelli.

Ο Sandro Botticelli, γύρω στα 1478, φιλοτέχνησε ένα από τα κορυφαία δημιουργήματά του, την «Άνοιξη». Με τον πίνακα αυτό, δημιούργησε νέα παράδοση, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά της ζωγραφικής απεικονίστηκε θέμα εμπνευσμένο από την μυθολογία.

Έργα μεγάλων καλλιτεχνών της Ιταλικής Αναγέννησης – όπως η «Άνοιξη» του Botticelli – βρίσκονται αιώνες τώρα υπό το μικροσκόπιο διαφόρων μελετητών και ιστορικών τέχνης. Έχουν ερευνηθεί και ερμηνευτεί τόσο ως προς την ποιητική πλευρά τους, όσο και ως προς την αρχαιογνωστική και φιλοσοφική.

Η τέχνη εμπνέει τέχνη. Με γνώμονα την πεποίθηση αυτή, οκτώ καλλιτέχνες παρουσιάζουν, μέσω δικών τους έργων, αισθήματα και εντυπώσεις που τους ενέπνευσε ο πίνακας «Άνοιξη» του Sandro Botticelli. Στόχος της έκθεσης είναι να δείξει ότι ένα έργο τέχνης μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για τη δημιουργία περισσότερων έργων, έργων που παρότι έχουν κοινό σημείο έμπνευσης δεν αποτελούν μίμηση, αλλά εξωτερίκευση της τεχνοτροπίας και της ιδιοσυγκρασίας κάθε καλλιτέχνη. Έργα που με τη σειρά τους θα εμπνεύσουν νέα αριστουργήματα, συμβάλλοντας στον αέναο κύκλο δημιουργίας τέχνης.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Miranda Salena Armeni, Μαριάννα Κατολέων, Ζωή Καφετζή, Σοφία Κιούση, Ιωάννα Μιχοπούλου, Πάνος Μπάκας, Μάριος Τυροπώλης, Δήμητρα Φακάρου

Πληροφορίες

Εικαστική επιμέλεια: Αναστασία Ηλιάδου

Διάρκεια: 14 – 23 Ιουλίου

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 17.00 – 20.00

Διεύθυνση: Pocket Star Gallery Lycabettus, Γεροστάθη 1 Λυκαβηττός

Ο ψηφιακός κατάλογος της έκθεσης και περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμα εδώ: https://www.culture365.gr/i-texni-empneei-texni/ 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα χειροποίητο κολιέ καρδιά με χάντρες miyuki

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα υπέροχο χειροποίητο κολιέ καρδιά με χάντρες miyuki!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα