Ο Δήμος Παύλου Μελά στηρίζει την 85η ΔΕΘ || 11-19.9.2021

85η ΔΕΘ 11-19/9/2021

ΕΛΛΑΔΑ: Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον

Το πιο λαμπερό γεγονός της xρονιάς!

Ο Δήμος Παύλου Μελά στηρίζει την 85η ΔΕΘ, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, από το Σάββατο 11 έως την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Η ΔΕΘ θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη Έκθεση που θα διοργανωθεί στην Ευρώπη το 2021 και θα θέσει τον οργανωτικό πήχη για όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονα το τρίπτυχο «Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον», στο πλαίσιο και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η φετινή διοργάνωση, θα επιδιώξει να συνεισφέρει στον επαναπροσδιορισμό των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, να τονώσει την ιστορική της μνήμη και να φέρει κοντά τον πολίτη με τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες, τις καινοτομίες, αλλά και την ελληνική παραγωγή.

Τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, εγγύηση για εκθέτες και επισκέπτες

Η αναπάντεχη έλευση του COVID – 19, ανέτρεψε τον ρου της κανονικότητας τόσο στον κοινωνικό όσο και στον οικονομικό τομέα, δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα στην καθημερινότητα όλων.

Η 85η ΔΕΘ είναι η πρώτη Covid Free Έκθεση στην Ευρώπη που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας. Μετά από έναν χρόνο απουσίας, που σημαδεύτηκε από μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, η ΔΕΘ επιστρέφει δυνατή, απόλυτα ασφαλής υγειονομικά και έτοιμη να δώσει τον εκθεσιακό παλμό που λείπει από τη χώρα όλον αυτό τον καιρό.

Εκθεσιακές Ενότητες

Παρούσες στην Έκθεση θα είναι και οι 13 Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες θα αναδείξουν την ιστορική τους συνέχεια αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξής τους.

Το ελληνικό επιχειρείν δίνει το παρόν από κάθε γωνιά της χώρας με τη δυναμική παρουσία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), αλλά και την αυτόνομη συμμετοχή των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης. Η φετινή ΔΕΘ, μετά την επιτακτική αναβολή της περσινής διοργάνωσης, δίνει σημαντική βαρύτητα στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας και δη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Οι βασικές εκθεσιακές ενότητες που απαρτίζουν την 85η ΔΕΘ είναι:

ΕΛΛΑΔΑ (Παρελθόν – Παρόν- Μέλλον)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

AKADEMIA

ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

E-GAMING

THESSALONIKI HELEXPO FORUM 2021

Παράλληλα με το εκθεσιακό γεγονός, θα υλοποιηθεί το Thessaloniki Helexpo Forum 2021, η θεσμοθετημένη πλατφόρμα διαλόγου για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα της χώρας με τίτλο, «Δημιουργώντας την Επόμενη Μέρα».

Το Φόρουμ, θα φιλοξενήσει για 2η συνεχή χρονιά την πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία του τόπου, θίγοντας όλα τα κρίσιμα θέματα που έχουν αναδειχθεί μέσα στην πανδημία, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ».

Εκτός από την εναρκτήρια ομιλία του κ. Πρωθυπουργού το Σάββατο 11/9, την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου την επόμενη μέρα και την αντίστοιχη ομιλία και συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το Σαββατοκύριακο 18-19/9, θα πραγματοποιούνται καθημερινά θεματικά πάνελ διάρκειας μιάμισης ώρας, στα οποία θα συμμετέχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι κομμάτων, επιχειρηματικών φορέων, συνδέσμων, επιχειρήσεων και της αυτοδιοίκησης για να συζητήσουν σχετικά με τις συνέπειες της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργεί για τις προοπτικές μιας σύγχρονης Ελλάδας.

Πληροφορίες

ΔΕΘ 2021 – 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Από Σάββατο 11 έως και Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Σάββατο 11 – Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Καθημερινές: 16:00 – 22:00

Σάββατο & Κυριακή: 10:00 – 22:00

Εισιτήρια Δ.Ε.Θ.

Γενική Είσοδος 7,00€

Μειωμένο Εισιτήριο τις Καθημερνές 16.00 – 18.00 (εκτός Σαββάτου & Κυριακής) 5,00€

Παιδιά έως 4 Ετών Free

Παιδικό Εισιτήριο (4-10 Ετών) 5,00€

Οικογενειακό Εισιτήριο Τεσσάρων (4) Ατόμων

Σημ. Για τα μειωμένα εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού

Χρήσιμες πληροφορίες:

-Για άτομα ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα η είσοδος είναι δωρεάν.

-Το μειωμένο εισιτήριο για τα παιδιά ισχύει εφόσον υπάρχει συνοδεία ενήλικα.

-Για παιδιά έως 4 ετών η είσοδος επιτρέπεται μόνο με συνοδεία ενήλικα.

Διοργανωτής:

www.helexpo.gr

Εγνατία 154, 546 36 Θεσσαλονίκη

τηλ.2310 291111

Τα πρώτα βήματα της ΔΕΘ μέσα από φωτογραφίες του μεσοπολέμου

Τα πρώτα δειλά «βήματα» της ΔΕΘ που πρωτολειτούργησε το 1926 στο Πεδίον του Άρεως, παρουσιάζονται μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό του μεσοπολέμου.

Πρόκειται για ένα υλικό που περιλαμβάνει κάρτες και φωτογραφίες και «ξεφυλλίζει» την ασπρόμαυρη ιστορία του εκθεσιακού φορέα μέχρι το 1940, οπότε και πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπολεμική έκθεση.

Τα ανεκτίμητα ντοκουμέντα βρίσκονται στην προσωπική συλλογή του παλαιοπώλη Θεολόγη Ηλιάδη, ο οποίος, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), αποτελούν καρπό έρευνας 30 χρόνων.

H πορεία της ΔΕΘ προπολεμικά, από τις πρώτες της εγκαταστάσεις στο Πεδίον του Άρεως, σε χώρο ανάμεσα στις Λεωφόρους Στρατού και Βασιλέως Γεωργίου, οι χωμάτινοι δρόμοι, τα περίτεχνα περίπτερα, οι στρατιωτικές στολές, η απίστευτη κοσμοσυρροή, οι βιομηχανίες καπνού και οι ακμάζουσες τότε ελληνικές και ξένες εταιρίες, τα καφενεία, όλη η ασπρόμαυρη απεικόνιση της ζωής δύο και πλέον δεκαετιών, δίνουν το στίγμα της Θεσσαλονίκης του μεσοπολέμου.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα