Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ο περιβαλλοντικός διαγωνισμός για το … Μητροπολιτικό Πάρκο που ονειρεύονται οι μαθητές μας

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!

Μεγάλη συμμετοχή και εξαιρετικές εργασίες από μαθητές όλων των βαθμίδων στον 2ο Περιβαλλοντικό Διαγωνισμό, που διοργάνωσε ο Δήμος Παύλου Μελά, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με θέμα «Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, το Πάρκο που ονειρεύομαι… ».

Ο Περιβαλλοντικός Διαγωνισμός έλαβε χώρα στο πλαίσιο λειτουργίας του Τοπικού Θεματικού Περιβαλλοντικού Δικτύου «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία – Ενεργός Πολίτης στον Δήμο Παύλου Μελά» σε συνεργασία με τα γραφεία περιβαλλοντικής Π.Δ.Ε. και Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού, Βερτίσκου και συμμετείχαν μαθητές με 140 έργα ζωγραφικής, 68 κατασκευές – καλλιεχνήματα από ανακυκλώσιμα υλικά και 5 εκθέσεις ιδεών και προτάσεις.

Οι μαθητές μέσα από τα έργα τους εξέφρασαν τους προβληματισμούς, τις ιδέες και τις προτάσεις τους για την προστασία του Περιβάλλοντος και το νέο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου τα έργα παρουσιάστηκαν στην επιτροπή, που αποτελείται από την Βασιλική Ιππέκη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μιχελάκη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Γιώργο Υφαντή Μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου, Στάθη Αναστασιάδη Δ/ντή Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Παύλου Μελά, Ειρήνη Τοπουζίδου Υπεύθυνη Προγράμματος Ανακύκλωσης «Κάθε κουτί μετράει», Γιώργο Παπαγεωργίου Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων του Δήμου Παύλου Μελά και τις επόμενες ημέρες θα απονεμηθούν τα σχετικά βραβεία.

Οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης και Παιδείας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη μεγάλη συμμετοχή και ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε όσους θα συμμετέχουν σε εξετάσεις.

Επίσης θερμές ευχαριστίες στον κ. Ζήση Αγγελίδη για την υποστήριξη και την προσφορά βιβλίων που φέρουν την υπογραφή του στους βραβευμένους μαθητές.

Λόγω των αυστηρών σχετικών εγκυκλίων δεν υλοποιήθηκαν οι περιβαλλοντικές δράσεις και τα βιωματικά παιχνίδια, που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν παράλληλα με την έκθεση των εργασιών του Περιβαλλοντικού Διαγωνισμού στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα