Προμήθεια συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες Ν. Καλλικράτειας και Ν. Μουδανιών – Δήμος Νέας Προποντίδας

Στους διαδρόμους πρόσβασης ΑΜΕΑ, που κάθε χρόνο τοποθετούνται σε παραλίες του Δήμου μας, έρχονται να προστεθούν δύο νέα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες Ν. Καλλικράτειας και Ν. Μουδανιών.
Πριν λίγες ημέρες έγινε η παραλαβή τους, η τοποθέτηση και δοκιμαστική λειτουργία τους, ενώ στη συνέχεια μαζεύτηκαν για να τοποθετηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο προϋπολογισμός προμήθειας τους ήταν 61.300 € και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ) 2014-2020”.
“Τα συγκεκριμένα συστήματα δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία στα κάτω άκρα να εισέρχονται στη θάλασσα αυτόνομα. Είναι μη μόνιμη διάταξη, δεν απαιτείται καμία παρέμβαση στην ακτή που τοποθετείται, και συνεπώς μετά το τέλος της θερινής περιόδου, μπορεί να απεγκατασταθεί επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση.
Με την ενέργεια μας αυτή, καθώς και με άλλες που θα ακολουθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε ως στόχο να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες με αναπηρία να απολαμβάνουν τις όμορφες ακτές μας αυτόνομα, χωρίς τη βοήθεια συνοδού ατόμου. Κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση μας χαροποιεί ιδιαίτερα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς.


Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
38FollowersFollow

Τελευταία Νέα