Σε πρόγραμμα ανταλλαγής φαρμάκων το κοινωνικό κατάστημα αλληλεγγύης του Δήμου Ασπροπύργου, «ο Πλησίον» | Δήμος Ασπροπύργου

​Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως την πρόσβαση σε φάρμακα που χρειάζονται. Το παράδοξο είναι πως την ίδια στιγμή φάρμακα λήγουν σε σπίτια πολιτών ή αποσύρονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες λόγω κοντινής ημερομηνίας λήξης και καταστρέφονται.

Σύμφωνα με την δήλωση της κ. Γεωργίας Πηλιχού, Εντεταλμένης Δημοτικής Σύμβουλου Νέων Κοινωνικών Δομών Δήμου Ασπροπύργου, «στο πλαίσιο λειτουργίας της δομής Κοινωνικού Φαρμακείου Ασπροπύργου, πραγματοποιήθηκε συνεργασία με μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, που ονομάζεται “GIVMED”, η οποία μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου δωρεάς φαρμάκων που διαθέτει, δωρίζει φάρμακα από φαρμακευτικές εταιρείες, κοινωνικά φαρμακεία και πολίτες, προς όφελος κοινωφελών φορέων. Μέσω αυτής της εφαρμογής, έχουμε τη δυνατότητα να δηλώσουμε τις ανάγκες μας σε φάρμακα αλλά και τα φάρμακα που δε χρειαζόμαστε και θέλουμε να δωρίσουμε. Στη συνέχεια, διαχέεται αυτόματα η πληροφορία σε όλους τους κοινωφελείς φορείς του δικτύου και το “GIVMED” υποστηρίζει την συνολική διαδικασία δωρεάς φαρμάκων.»

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τον μήνα Φεβρουάριο, στάλθηκαν από το Κοινωνικό φαρμακείο Ασπροπύργου, φάρμακα σε 7 κοινωφελείς φορείς της Ελλάδας,  λόγω μεγάλου αποθέματος. Ο Δήμος  Ασπροπύργου θα συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα και δυναμικά την νέα αυτή συλλογική προσπάθεια κοινωνικού και προνοιακού χαρακτήρα. 

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα