Σουηδία: Σύντομα θα άρει όλους τους περιορισμούς κατά της Covid-19

Η Σουηδία θα άρει σχεδόν το σύνολο των περιορισμών κατά της Covid-19 στις 29 Σεπτεμβρίου λόγω της προόδου του εμβολιαστικού προγράμματος και της καλής επιδημιολογικής κατάστασης.

Μετά την ημερομηνία αυτή, θα παραμείνουν μόνο οι γενικές συστάσεις αυξημένης υγιεινής και αποστασιοποίησης στους δημόσιους χώρους, αν και η κυβέρνηση σκέπτεται να εισαγάγει ένα εμβολιαστικό πιστοποιητικό για τις μεγάλες εκδηλώσεις, όπως σημείωσε.

«Ο σκοπός μας ήταν πάντα να μπορούσαμε να άρουμε τους περιορισμούς μόλις αυτό θα ήταν δυνατό», δήλωσε η υπουργός Υγείας Λένα Χάλενγκρεν.

Η Σουηδία ακολούθησε ξεχωριστή πορεία στη διάρκεια της κρίσης αποφεύγοντας να επιβάλει lockdown αλλά καλώντας σε τηλεργασία στον μέγιστο βαθμό, εισάγοντας μέγιστο αριθμό ατόμων στις συγκεντρώσεις ή ακόμη περιορισμούς στα τραπέζια και στις ώρες ανοίγματος των εστιατορίων ή των μπαρ, εκ των οποίων ορισμένοι εξακολουθούν να ισχύουν.

Η προοδευτική άρση των μέτρων αυτών είχε προγραμματιστεί τον Μάιο στο πλαίσιο ενός σχεδίου πέντε σταδίων, το τέταρτο εκ των οποίων στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Περίπου το 70% των Σουηδών ηλικίας 16 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα