Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο No4 της παγκόσμιας κατάταξης μετά τον χθεσινό τελικό

Σε μια επική μάχη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, κάμπτοντας την δυναμική του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0 σετ στον τελικό του Roland Garros, αλλά ο «εξωγήινος» Νόβακ Τζόκοβιτς με απίθανη ανατροπή (7-6, 6-2, 3-6, 2-6, 4-6) του στέρησε το πρώτο τίτλο Grand Slam της καριέρας του.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, που κράτησε 4 ώρες και 11 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στρίμωξε για τα καλά το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς. Προηγήθηκε 2-0 σετ και έδειξε ότι όλα ήταν δυνατά στον συγκλονιστικό τελικό του Roland Garros.

Ο Σέρβος τενίστας δεν είναι τυχαία, όμως, ο κορυφαίος στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Με επική ανατροπή και παιχνίδι στη διάρκεια του οποίου έδειξε σιδερένια πειθαρχία και θέληση, έφτασε στην τελική επικράτηση και τη νίκη με 3-2 σετ (7-6, 6-2, 3-6, 2-6, 4-6) και τον δεύτερο τίτλο στο Roland Garros.

Έτσι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να «σκαρφαλώσει» στο No4 της παγκόσμιας κατάταξης, με την ATP να ανακοινώνει τις λίστες και το Έλληνα τενίστα να φτάνει την υψηλότερη θέση της καριέρας του!

Ουσιαστικά αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή στις πρώτες θέσεις, με τον Στέφανο να ρίχνει πέμπτο τον αυστριακό Ντόμινικ Τίεμ, φτάνοντας παράλληλα τους 7980 βαθμούς, την στιγμή που ο πρωτοπόρος Τζόκοβιτς ανέβηκε στους 12.113 βαθμούς.

Από την άλλη, η Μαρία Σάκκαρη παρά την εντυπωσιακή της πορεία στο Roland Garros, δεν κατάφερε να κερδίσει κάποια θέση παραμένοντας 18η (3480 βαθμούς), ενώ η νικήτρια Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα έκανε άλμα 18 θέσεων και ανέβηκε στη 15η.

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα