Συμμετοχή σε ποιητικό αφιέρωμα με θέμα «Η συνεισφορά των Επτανήσων στον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας – Από τη ματιά των ποιητών»

Ο Δήμος Μαραθώνος καλεί όσους κατοίκους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή με το δικό τους ποίημα, στο ποιητικό αφιέρωμα που διοργανώνει η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των διακοσίων ετών από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, με θέμα: «Η συνεισφορά των Επτανήσων στον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας – Από τη ματιά των ποιητών».  

Γενικοί όροι συμμετοχής: 

  1. Δικαίωμα συμμετοχής στο ποιητικό αφιέρωμα έχουν ενήλικες, άνω των 18 ετών, που γράφουν στη νέα ελληνική γλώσσα και διαμένουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
  2. Τα ποιήματα θα έχουν αποκλειστικά ως θέμα την συνεισφορά των Επτανήσων στην εθνική παλιγγενεσία του 1821, θα είναι γραμμένα απαραίτητα στην ελληνική γλώσσα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επτανησιακή διάλεκτος. Αν το απαιτεί το έργο επιτρέπεται να υπάρχουν λίγες λέξεις σε ξένη γλώσσα.
  3. Τα ποιήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους τριάντα (30) στίχους έμμετρους ή ελεύθερους και πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα και όχι χειρόγραφα, σε μορφή word ή pdf. 
  4. Με την αποστολή του έργου ο συμμετέχων αποδέχεται ότι το έργο του θα δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Ιονίου Βιβλιοθήκης καθώς και στο ηλεκτρονικό περιοδικό myeptanisa και παραχωρεί κάθε νόμιμο δικαίωμα στην Ιόνιο Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας για αυτό το σκοπό.
  5. Όλα τα ποιήματα θα δημοσιευτούν σε ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook), επετειακής έκδοσης για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας. Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας διατηρεί το δικαίωμα να αξιοποιήσει τα εν λόγω ποιήματα κατά την κρίση της (π.χ. μελοποίηση, απαγγελία από ηθοποιούς κλπ.) Οι συμμετέχοντες παραχωρούν κάθε νόμιμο δικαίωμα που αφορά τα πνευματικά τους δικαιώματα στην Ιόνιο Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας για αυτό το σκοπό.
  6. Οι συμμετέχοντες θα στείλουν τα ποιήματά τους είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] είτε στην ταχυδρομικά στη διεύθυνση ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Σεπολίων 11 – 104 45 ΑΘΗΝΑ από τις 25 Μαρτίου 2021 έως και τις 25 Μαΐου 2021 (καταληκτική ημερομηνία η οποία θα αποδεικνύεται από την ημερομηνία του σταλθέντος ηλεκτρονικού μηνύματος ή από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου αντίστοιχα).
  7. Στις ανωτέρω διευθύνσεις (email και Ταχυδρομική Διεύθυνση) οι συμμετέχοντες θα αποστείλουν συνοδεία του ποιήματός τους, φωτογραφία τους και ένα σύντομο βιογραφικό τους.
  8. Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν πληροί τους γενικούς όρους αυτού του αφιερώματος θα αποκλείεται, χωρίς ειδοποίηση του συμμετέχοντος.
Μοιραστείτε το


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα