Συνεχίστηκαν οι παράλληλες εκδηλώσεις, για τη Μάχη της Κρήτης , στο Κοντομαρί και το Πατελαρι, του Δήμου Πλατανιά – Δήμος Πλατανιά – Platanias Municipality

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που διοργανώνει για την 80η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, πραγματοποίησε την Τετάρτη 2 Ιουνίου λιτές τελετές στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών, στο Πατελάρι και στο Κοντομαρί, σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις Ενορίες.
Εκδήλωση τιμής διοργανώθηκε στο Μνημείο Εκτελεσθέντων στο Πατελάρι, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμο Πλατανιά και τον Αντιδήμαρχο κ Σταματάκη Ιωάννη και τον Επικεφαλή της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ.Δημήτριο Ανθούση, παρών στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειακό Σύμβουλος κ.Μαρινάκης Αλέξανδρος και Τοπικοί Φορείς, ο εφημέριος της ενορίας πατήρ Δημήτριος Ξεκουκουλοτάκης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, αναφέρθηκε στα γεγονότα της ημέρας και ευχαρίστησε το Δήμο και τους υπόλοιπους φορείς για την παρουσία τους.
Επίσης, στο μνημείο Εκτελεσθέντων στο Κοντομαρί, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι “έπειτα από σχετικό αίτημα του Δήμου Πλατανιά και σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα πετύχαμε, το προηγούμενο διάστημα, την αναγνώριση του Κοντομαρίου ως “μαρτυρικό χωριό”, όπως αναφέρεται και στην επιγραφή που πρόσφατα τοποθετήσαμε. Αποκαθίσταται με την παραπάνω αναγνώριση, μια παράλειψη της Πολιτείας για ένα χωριό το οποίο δέχθηκε πρώτο στην Ευρώπη τη Ναζιστική βαρβαρότητα της λεγόμενης συλλογικής ευθύνης ! …” Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη,το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κ. Αριστομένης Συγγελάκης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντομαρίου κ. Αντώνης Ακρωτηριανάκης, όπου αναφέρθηκαν στα γεγονότα της εποχής και το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο μήνυμα τους.
Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Γιάννης Σταματάκης, Στέλιος Δημητρογιαννάκης και Χρυσούλα Μαραγκουδάκη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά κ.Γιάννης Μαλακωνάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι , ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κισσάμου κ. Χαχλάκης, εκ μέρους του Δικτύου Μαρτυρικών Χωριών ο κ. Σπύρος Δαράκης κι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, αντιστασιακών οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων. Την κεντρική ομιλία εκφώνησαν μαθητές από το Γυμνάσιο Πλατανιά, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο ιστορικό της ομαδικής εκτέλεσης άμαχου πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απόδοση ριζίτικου τραγουδιού από τους κατοίκους του χωριού, με θέμα τα γεγονότα της περιοχής, το οποίο έγραψε ο Ιερέας της Ενορίας του Κοντομαρίου, αιδεσιμότατος π. Δημήτρης Κατσιαδάκης.
Στο τέλος των εκδηλώσεων προσφέρθηκε λιτό παραδοσιακό κέρασμα από το Δήμο Πλατανιά και τους κατοίκους των περιοχών.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις τηρήθηκαν το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα προστασίας κατά του ιού COVID 19.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα