Τα πρώτα ελληνικά γραμματόσημα ενάντια στην ομοφοβία από τα ΕΛΤΑ

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ομοφοβία περνούν τα ΕΛΤΑ με μια πολύχρωμη σειρά γραμματοσήμων.

Τα ΕΛΤΑ ενώνουν τη φωνή τους με τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και δηλώνουν τη στήριξή τους στο διαφορετικό και την απόλυτη αποδοχή.

Το μικρό γραμματόσημο παρά το μικρό του μέγεθος, έχει αποδείξει ότι αποτελεί φορέα πολιτισμού και αγγελιοφόρο μηνυμάτων. Αυτή η ειδική έκδοση «LGBTQI+ We support you» περιλαμβάνει ένα φυλλαράκι 4 αυτοκόλλητων προσωπικών γραμματοσήμων που διατίθεται προς 4 ευρώ και θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Με τη δύναμη του γραμματοσήμου, που παρά το μικρό του μέγεθος, έχει αποδείξει ότι αποτελεί φορέα πολιτισμού και σπουδαίο μέσο διάδοσης σύγχρονων κοινωνικών μηνυμάτων, τα ΕΛΤΑ συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια άρσης των διακρίσεων έναντι των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, επιθυμώντας να συμβάλουν στην ορατότητα της κοινότητας και στην ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει.Όπως επισημαίνει ο Διευθυντής Φιλοτελισμού και Εταιρικής Επικοινωνίας των ΕΛΤΑ κ. Λάζαρος Λαζαρίδης «σε μια χρονιά που ως Ελληνικά Ταχυδρομεία φωνάξαμε “Stop Bullying” με οποιαδήποτε μορφή, σε μια χρονιά που σταθήκαμε δίπλα σε όσες και όσους φώναξαν “#Metoo” ήρθε η στιγμή να ενώσουμε τη φωνή μας με τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και να δηλώσουμε τη στήριξή μας στη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, στα ίσα δικαιώματα, σε μία κοινωνία συμπεριληπτική και δίκαιη».

Τι σηματοδοτούν ωστόσο αυτά τα συγκεκριμένα γραμματόσημα; Όπως εξηγεί ο κ. Λαζαρίδης «μέσω των τεσσάρων αυτών αυτοκόλλητων προσωπικών γραμματοσήμων τα ΕΛΤΑ τολμούν να στείλουν ένα ακόμα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα που θα ταξιδέψει με την αλληλογραφία μας σε όλον τον κόσμο: ένα μήνυμα για την άρση των διακρίσεων και το δικαίωμα στη ελεύθερη έκφραση και επιλογή».

Όσοι θέλουν μπορούν να προμηθευτούν αυτή την έκδοση τόσο από το e-shop των Ελληνικών Ταχυδρομείων όσο και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα του Δικτύου.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα