Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει στις 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού που αφορούν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η πρώτη κατηγορία που θα εμβολιαστεί με την τρίτη δόση είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι και αφορά 285.000 πολίτες. Η πλατφόρμα για ραντεβού ανοίγει την επόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και στις 13 Σεπτεμβρίου θα λάβουν SMS στο κινητό τους.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους συνολικά έχουν ήδη γίνει 11.525.000 εμβολιασμοί που αντιστοιχούν σε 6.145.000 εμβολιασμένους με μία δόση, δηλαδή το 58,5% του συνολικού πληθυσμού και το 67,6% των ενηλίκων.

Αναφερόμενος στα νέα παιδιά δήλωσε ότι στις ηλικίες 18 έως 24 ετών το 45,4% έχει εμβολιαστεί και αν υπολογιστούν και τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό πάει στο 47%. Στις ηλικίες 15 έως 17 ετών τα ποσοστά είναι 20% και 23% αντίστοιχα.

Υπό εξέταση τρίτη δόση εμβολίου σε άτομα άνω των 60 ετών

Στη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου (τρίτη δόση), θέμα που μελετά η Επιτροπή Εμβολιασμών αναφέρθηκε νωρίτερα και η Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως εξήγησε, η χορήγησή της στοχεύει στη «θωράκιση» των ατόμων που λόγω νόσου ή θεραπείας δεν μπόρεσαν να έχουν ικανοποιητική αντισωματική ανταπόκριση μετά από τους βασικούς εμβολιασμούς και παραμένουν ευάλωτοι στη λοίμωξη καθώς και στην υπενθύμιση στο ανοσιακό σύστημα επανενεργοποίησης της ανοσοανταπόκρισης, ούτως ώστε να δημιουργηθούν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων και να αναπληρώσουν τη μείωση με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα ακολουθήσουν τους ανασοκατεσταλμένους στην τρίτη δόση, προσέθεσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουνε λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή Moderna), δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα