Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Το DLR μεγαλώνει και πλέον βάζει ηχηρά θεμέλια στην θέσπιση του πρώτου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), ώστε να συσπειρωθεί η πολιτισμική δραστηριότητα των νέων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον νομό της Δωδεκανήσου την ανάγκη για έκφραση και δημιουργία με σκοπό την πολιτιστική ανάδειξη του νησιού, ώστε η Ρόδος να αποτελέσει πόλο έλξης διεθνών και εγχώριων χορευτών και χορογράφων.

Το Dance Laboratory-Rhodes (DLR) είναι μια ομάδα νέων Ρόδιων καλλιτεχνών που αποφασίζει συνειδητά να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των παραστατικών τεχνών στο νησί της Ρόδου σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Μανουκιάν, με στόχο την προβολή του Σύγχρονου Χορού σε επαγγελματικό επίπεδο, μέσω σεμιναρίων και παραστάσεων,  καθώς και να ενισχύσει την πολιτιστική αλληλεπίδραση μεταξύ των νησιών της Δωδεκανήσου.
Μέσα από όλη την εκτόξευση της ψηφιακής δράσης, που όλοι βιώνουμε αυτή την περίοδο, θέλουμε να αφυπνίσουμε το ανθρώπινο σώμα και να το φέρουμε σε επαφή με το ενεργώ θέαμα. Η δημιουργία είναι τρόπος ζωής. Το καλλιτεχνικό μας πρόγραμμα εστιάζει στον άνθρωπο και το ενεργώ σώμα που είναι ο σημαντικότερος παράγοντας κάθε έργου. Στόχος να εκπαιδευτεί το κοινό στην δημιουργική σκέψη και κριτήριο στο θέαμα. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να εδραιωθεί μία συστηματικότητα στην παρακολούθηση παραστάσεων από τους κατοίκους του νησιού.
Φέτος το φεστιβάλ θα διαρκέσει από 2 έως 11 Αυγούστου 2021, εξασφαλίζοντας ένα δεκαήμερο πρόγραμμα γεμάτο θέαμα, εκπαίδευση και ευκαιρίες, καθιστώντας την Δωδεκάνησο με έδρα την Ρόδο κέντρο πολιτισμού και ανταλλαγής. Από τις 2 έως τις 9 Αυγούστου στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα διεξαχθούν 4 στο σύνολο σεμινάρια σύγχρονου χορού στη Ρόδο για όλα τα επίπεδα από διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους της διεθνούς σκηνής. Εκ των οποίων τρία είναι σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού και ένα δημιουργικό σεμινάριο κατά το οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν μια χορογραφία υπό την καθοδήγηση χορογράφου η οποία θα παρουσιαστεί στο τέλος του σεμιναρίου μπροστά σε κοινό. Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες ξεκινώντας από 7 ετών περιλαμβάνοντας ενήλικες, ερασιτέχνες, επαγγελματίες, ηθοποιούς, μουσικούς και όλους όσους τους ενδιαφέρει η κίνηση.
Πιο συγκεκριμένα, στο DLR#7 θα διδάξουν οι: Δανάη & Διονύσιος, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Βαρβάρα Μπαρδακά και Μαρία Μανουκιάν. Η συνολική διάρκεια των σεμιναρίων είναι 45 ώρες.

Από τις 8 έως τις 11 Αυγούστου στα πλαίσια του παραστατικού προγράμματος θα διεξαχθούν (4) ημέρες παραστάσεων και δράσεων συγχρονου χορού. Στις 8 Αυγούστου το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανοίξει στο κοινό με μια μοναδική παράσταση δυο πανευρωπαϊκά βραβευμένων έργων με τίτλους “Uncia & Cinderella’s” σε χορογραφία των Δανάης & Διονύσιος και Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, σε ανοιχτό θέατρο. Ενώ από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ακόμη, τρεις δωρεάν υπαίθριες μουσικοχορευτικές παραστάσεις σε πλατεία του νησιού, διαφορετικές για κάθε μέρα, όπου εκεί συμπεριλαμβάνονται κομμάτια επαγγελματιών χορευτών από την Αθήνα, δημιουργίες από Ρόδιους καλλιτέχνες και η παρουσίαση της χορογραφίας από τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου. Στις παραστάσεις θα συμμετέχουν πάνω από 30 χορευτές και μουσικοί.
Για τους κατοίκους της Δωδεκανήσου που τους ενδιαφέρει να συνδυάσουν τις διακοπές τους με ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαιδεύσεις στο νησί της Ρόδου, ώστε να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ, το Dance Laboratory Rhodes σε συνεργασία με την Dodekanisos Seaways τους  δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Ρόδο με 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια καθώς και μειωμένη διαμονή σε συμβεβλημένα ξενοδοχεία-χορηγούς.
Για πληροφορίες, εγγραφές και κρατήσεις θέσεων:
Τηλ. 6947633151
Email : [email protected]


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα