Άνδρος: Μια δανειστική βιβλιοθήκη μέσα σε μια στάση λεωφορείου

Σε αυτή τη στάση λεωφορείου στην Άνδρο έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε ένα βιβλίο και να το διαβάσετε ή να το πάρετε μαζί σας αρκεί να το επιστρέψετε.

Στο χωριό Καππαριά, απέναντι από την κεντρική πλατεία θα δείτε μία παραδοσιακή νησιώτικη λευκή στάση που λειτουργεί και ως δανειστική βιβλιοθήκη και μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Στο εσωτερικό της βρίσκεται ένα παγκάκι για να ξεκουράζονται οι επιβάτες όσο περιμένουν, υπάρχουν όμως και πολλά βιβλία, καδράκια με αποφθέγματα αλλά και λουλούδια που κάνουν όποιον την επισκεφτεί να νιώσει πως ήδη έχει κάνει μία μίνι απόδραση πριν ακόμη επιβιβαστεί στο λεωφορείο.

«Όλα ξεκίνησαν ”στη σκιά” της πανδημίας και σε μια προσπάθεια να αναζητηθούν εναλλακτικές, δημιουργικές και ασφαλείς δράσεις για το κοινό που θα κρατούσαν τον σύλλογο σε επαφή με τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ορσαλία Μανδαράκα, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαριάς Άνδρου.

«Σκεφτήκαμε πως ένα σημείο αναμονής επιβατών του ΚΤΕΛ και σημείο συνάντησης των κατοίκων θα μπορούσε να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και να λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών» επισημαίνει η κ. Μανδαράκα. Η δανειστική βιβλιοθήκη της Καππαριάς διαθέτει βιβλία για όλα τα γούστα. «Τη συλλογή συνθέτουν λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και ενήλικες, ελληνικά και ξενόγλωσσα, εκδόσεις που αφορούν την Άνδρο και την ιστορία της» τονίζει η Ορσαλία Μανδαράκα εξηγώντας πως η συλλογή προέκυψε από δωρεές ιδιωτών (μελών και φίλων του συλλόγου), της Καΐρείου βιβλιοθήκης και των Εκδόσεων Gutenberg.

Πώς γίνεται ο δανεισμός βιβλίου από την στάση λεωφορείου της Άνδρου

«Κάθε επισκέπτης της βιβλιοθήκης μπορεί να δανειστεί όποια έκδοση της αρεσκείας του επιλέξει»,  αναφέρει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου υπογραμμίζοντας πως προϋπόθεση είναι να επιστρέψει το βιβλίο σε εύλογο χρονικό διάστημα και χωρίς φυσικά να το φθείρει.«Θέλαμε να δείξουμε ότι ανεξαρτήτως συνθηκών, υπάρχουν τρόποι να παραμείνουμε δημιουργικοί και ανοικτοί σε νέες ιδέες, αλλά και να νιώσουμε περήφανοι και να εμπνεύσουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες» σημειώνει η Ορσαλία Μανδαράκα μιλώντας για τη δημιουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα