Έγγραφο του Δημάρχου Νέας Προποντίδας προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με την διερεύνηση της δυνατότητας παράτασης μισθώσεων δημοτικών ακινήτων και κυλικείων. – Δήμος Νέας Προποντίδας

Την διερεύνηση της δυνατότητας παράτασης μισθώσεων δημοτικών ακινήτων και κυλικείων ζητά με έγγραφό που απέστειλε, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη Μ. και προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πετσα Στ., ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος στο έγγραφο του, σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4795/21 με το οποίο προβλέπεται το καθεστώς παρατάσεων μισθώσεων ακινήτων και κυλικείων, δίνεται η δυνατότητα στους μισθωτές δημοτικών ακινήτων και κυλικείων να παρατείνουν το χρόνο μίσθωσης κατά δύο έτη με μονομερή τους δήλωση.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση περιλαμβάνονται μόνο οι μισθωτές των οποίων η μίσθωση λήγει μέσα στο χρονικό διάστημα από 1-1-2021 έως 16-4-2021 (ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου). Αποκλείεται έτσι, η συντριπτική πλειοψηφία των πληττόμενων από την πανδημία Covid-19 επιχειρήσεων -συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων του Δήμου Νέας Προποντίδας- από την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, με αποτέλεσμα να πλήττονται ακόμη περισσότερο εν μέσω πανδημίας.

Ο Δήμαρχος με το έγγραφό του, ζητά να εξετασθεί το συγκεκριμένο ζήτημα ώστε να ενταχθούν στην ανωτέρω ευνοϊκή ρύθμιση και οι επιχειρήσεις, οι μισθώσεις των οποίων

λήγουν έως και την 31-12-2021 τουλάχιστον, αλλά και αυτών που έληξαν έως την 31-12-2020, (μέσω τροπολογίας ή με όποια άλλη νομοθετική ρύθμιση και με τη θέσπιση ίσως πρόσθετων κριτηρίων ένταξης), και να μην εξαιρεθεί κανένας επαγγελματίας που πλήττεται από την πανδημία.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα