Έκθεση Υφαντικής Τέχνης στο Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Ασπροπύργου | Δήμος Ασπροπύργου

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου της πόλης μας,  τα εγκαίνια της έκθεσης υφαντικής τέχνης όρθιου αργαλειού  της εικαστικού Σταυρούλας Χαρμαλιά. Οι πολίτες του Δήμου μας, που αγκάλιασαν με θέρμη την εκδήλωση,  είχαν την χαρά να θαυμάσουν τα υφαντά έργα  που φιλοξενήθηκαν στο Μουσείο του Ασπρόπυργου μέχρι τις 28 Ιουλίου 2021.

Την εκδήλωση προλόγισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Νεολαίας κ. Σοφία Μαυρίδη τονίζοντας τον ρόλο του Λαογραφικού Μουσείου στη διάσωση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Παράλληλα, συνεχάρη την εικαστικό κ. Χαρμαλιά για τα εκπληκτικά της έργα, επισημαίνοντας τη δυσκολία παρασκευής τους, καθώς η τεχνική του όρθιου ή ανδρομίσιου  αργαλειού αποτελεί μία από τις δυσκολότερες μεθόδους ύφανσης, γνωστή από τα Ομηρικά ακόμη χρόνια. Επισήμανε την αξία του αργαλειού όχι μόνο ως υφαντικού μέσου αλλά και ως σημαντικού στοιχείου της λαϊκής μας παράδοσης.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε από την Αντιδήμαρχο κ. Μαυρίδη, στην εικαστικό κ. Σταυρούλα Χαρμαλιά, καθώς επίσης και στις εθελόντριες, κ.κ. Θεανώ Μιχαλόλια και  Μαρία Μυλωνά για την πολύτιμη βοήθειά τους στην ανάδειξη του Λαογραφικού Μουσείου της πόλης μας κι εν γένει της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.



Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα