Έναρξη λειτουργίας γυμναστηρίου Υπόγειας Διάβασης Σεπτέμβριος 2021

Ακολουθώντας τις οδηγίες που ανακοινώθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για τη λειτουργία των γυμναστηρίων και σύμφωνα πάντα με την τήρηση των γενικότερων κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία από τη λοίμωξη COVID-19, επαναλειτουργεί στον Δήμο Παύλου Μελά, το Δημοτικό Γυμναστήριο της Υπόγειας Διάβασης, στην οδό Λαγκαδά 223 και Καλαβρύτων στη Σταυρούπολη.

Το ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ σας περιμένει να συμμετέχετε ΔΩΡΕΑΝ, από 20 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου οπότε και αναμένεται να διαμορφωθεί το πρόγραμμα για την πλήρη λειτουργία του Γυμναστηρίου. 

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει μόνο η Αίθουσα των Βαρών, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες 08.00 π.μ. – 14.00, και με τη δυνατότητα συμμετοχής 10 ατόμων / ώρα, σε άτομα άνω των 18 ετών και σε εφήβους 15 – 18 ετών (γεννημένοι του 2006 και μεγαλύτεροι με Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα).

Υποχρεωτική είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού υγείας κατά την εγγραφή.

Για να μπορέσουμε όμως να γυμναζόμαστε με ασφάλεια θα πρέπει να τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα γυμναστήρια το οποίο προβλέπει ότι η άσκηση στο γυμναστήριο θα πρέπει να γίνεται με τις εξής προϋποθέσεις:

  • Είσοδος των αθλουμένων με ραντεβού στο τηλ.: 2310643635 για την ημέρα και ώρα προσέλευσής τους, μέσω τηλεφώνου καταγραφή των προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο), προκειμένου να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος
  • Οι αθλούμενοι που είναι πλήρως εμβολιασμένοι επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι αθλούμενοι που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης. Οι αθλούμενοι που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, καθώς και οι αθλούμενοι ανήλικοι από δεκαπέντε (15) ετών και άνω επιδεικνύουν αρνητικό rapid test, έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την προσέλευσή τους στο γυμναστήριο. Eναλλακτικά, εφόσον ο αλλοδαπός προέρχεται από τρίτη χώρα επιδεικνύει πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.
  • Κατά την προσέλευσή τους οι αθλούμενοι υπογράφουν στον «Κατάλογο Εισερχομένων Εξερχομένων στην Αθλητική εγκατάσταση», όπου δηλώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα, καθώς και την ημερομηνία διενέργειας του τεστ.
  • Μέγιστος αριθμός ατόμων στην αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης 10 αθλούμενοι
  • Μέγιστος αριθμός ατόμων στα αποδυτήρια 4 άτομα τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.
  • Οι αθλούμενοι φορούν είτε διπλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2. Δυνατότητα εκγύμνασης χωρίς μάσκα αποκλειστικά για όσους αθλούμενους έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο και επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης.
  • Όσοι αθλούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα, εφόσον υπάρχει απόσταση τουλάχιστον τριών (3) μέτρων από άλλους αθλούμενους.
  • Αθλούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα συστήνεται να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα.
  • Χρήση υγιεινής των χεριών πριν την έναρξη και στο τέλος της άσκησης καθώς και πριν από κάθε μετακίνηση σε άλλο όργανο γυμναστικής.
  • Εφαρμογή κανόνων κοινωνικής απόστασης και αποφυγή κοινωνικών επαφών, εναγκαλισμών και χειραψιών, στους χώρους του γυμναστηρίων.
  • Χρήση προσωπικών ειδών υγιεινής και σύσταση να έχουν ένα ζευγάρι αθλητικά υποδήματα αποκλειστικά για χρήση στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου, τα οποία δεν θα χρησιμοποιούν εκτός του χώρου του γυμναστηρίου. Απαραίτητη η τοποθέτηση μεγάλης πετσέτας πριν την χρήση των οργάνων
  • Χρήση ατομικών οργάνων γυμναστικής εάν είναι εφικτό από το μέγεθός τους (π.χ. μπάλες, λάστιχα, στρώματα).
  • Πλύσιμο των ρούχων και πετσετών, που χρησιμοποιήθηκαν στο γυμναστήριο, στο πλυντήριο με κοινό απορρυπαντικό σε υψηλή θερμοκρασία (60ο C).
  • Κατά την είσοδο θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στην εγκατάσταση, με απαγόρευση της εισόδου σε όσους έχουν σε τρεις μετρήσεις, θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC.
  • Μέγιστος χρόνος άσκησης για την αίθουσα της μυϊκής ενδυνάμωσης, 50 λεπτά.
  • 10΄ παύση κάθε δραστηριότητας για απολύμανση και αερισμό του χώρου.

Κατά τα άλλα θα ισχύσουν τα οριζόμενα στα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. όπως αυτά τροποποιούνται. Ειδικότερα με την έναρξη λειτουργίας του γυμναστηρίου ακολουθήσαμε τις οδηγίες βάσει του ΦΕΚ 4214 (Τεύχος Β) /13-09-2021 “ Αντικατάσταση της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 55400/10.9.2021 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00» (Β’ 4206)″, Παράρτημα 14.

Παράκληση: Για την προστασία όλων και προκειμένου να αθλείστε στις εγκαταστάσεις του Δήμου με ασφάλεια και εμπιστοσύνη, να τηρείτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να συμμορφώνεστε στις υποδείξεις του προσωπικού και των υπεύθυνων τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων που βρίσκονται σε κάθε αθλητική εγκατάσταση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 2310 643635 – 963, 2313302 962 -961


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα