Ένας χρόνος “Παιδική Ομπρέλα”

Η Παιδική Ομπρέλα ξεκίνησε την λειτουργία της τον Ιούνιο του 2020. Ύστερα από έναν χρόνο λειτουργίας μπορούμε με χαρά και υπερηφάνεια  να σας παρουσιάσουμε το έργο της και την προσφορά της.

Κατά την διάρκεια  ενός χρόνου αδιάλειπτης λειτουργίας, ενός δύσκο-λου χρόνου για την εκπαίδευση και τους μαθητές, συνεχίσαμε την προσφορά μας με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Απευθύνθηκαν στην Παιδική Ομπρέλα γονείς και διάφοροι φορείς, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, η δομή προσφύγων REACT του δήμου Θεσσαλονίκης, η δομή προσφύγων Caritas καθώς και η Μ.Κ.Ο Άρσις ώστε να τους παρασχεθούν οι υπηρεσίες μας. Συνολικά δεχθήκαμε 153 αιτήματα για Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Ειδική Μαθησιακή Στήριξη, Διατροφολόγο, Μαθηματικό και Φιλόλογο.

Στο γράφημα που ακολουθεί σας δίνουμε στοιχεία για το πλήθος των αιτήσεων ανά μήνα.

Δεδομένου των κοινωνικών κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη, προκειμένου να ωφεληθεί κάποιος από τις υπηρεσίες μας, από τα 153 αιτήματα έως σήμερα ικανοποιήθηκαν τα 122.

Αγγίξαμε το ποσοστό 80%  ικανοποίησης των αιτημάτων σας.

Τα αιτήματα που δεχτήκαμε ανά ειδικότητα παρουσιάζονται στα παρακάτω διαγράμματα:

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι ανάγκες των παιδιών είναι πολλές και πολύπλευρες.

Στον παρακάτω πίνακα παραθέτουμε το σύνολο των συνεδριών προς τους ωφελούμενους κατά την διάρκεια του ενός έτους λειτουργίας.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ (ΩΡΕΣ)
Διατροφολόγος 455
Εργοθεραπεία 152
Λογοθεραπεία 1887
Μαθηματικά 536
Μαθησιακή Στήριξη 813
Φιλολογικά 456
Ψυχολόγος 290

ΔΡΑΣΕΙΣ  ΤΗΣ  ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ

Το έργο μας περιελάμβανε μεταξύ των άλλων δράσεις και συνεργασία με διάφορους φορείς. Το χρονοδιάγραμμα των δράσεων της Παιδικής Ομπρέλας στην διάρκεια του έτους 2020- 2021  έχει ως εξής:

Ιούνιος – Ιούλιος 2020 :

Πραγματοποιήθηκαν ενέργειες δικτύωσης από όλους τους εκπαιδευτές   σε φορείς, σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Αύγουστος 2020:

Άρθρο για την διατροφή που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του covid-19 από την διαιτολόγο κ. Αλεξανδρίδου Ελένη.

Σεπτέμβριος 2020:

  • Διατροφικός οδηγός για την ομαλή επιστροφή στο σχολείο με τίτλο “5 back to school tips” και εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής για τους παιδικούς σταθμούς, διαιτολόγος-διατροφολόγος κ. Αλεξανδρίδου Ελένη.
  • Έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με τίτλο « Υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών από την προσχολική ηλικία και πρόληψη παχυσαρκίας» , από την διαιτολόγο-διατροφολόγο της Παιδικής Ομπρέλας κ. Αλεξανδρίδου Ελένη.
  • Έντυπο ενημερωτικό υλικό για εργοθεραπεία και λογοθεραπεία από τον εργοθεραπευτή της Παιδικής Ομπρέλας κ. Θεοδόση Γεωργιάδη και την λογοθεραπεύτρια της Παιδικής Ομπρέλας κ. Σοφία Ερκοτίδου.

Οκτώβριος 2020:

  • Στις 07/10/2020 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της δομής παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα , της Αντιπεριφερειάρχου κ. Βούλας Πατουλίδου , του Δημάρχου κ. Δημήτριου Δεμουρτζίδη, της Αντιδημάρχου κ. Χαρά Αμανατίδου και άλλων αξιότιμων καλεσμένων.
  • Άρθρο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας διατροφής και επισιτισμού με θέμα «Βελτιώνω την διατροφή μου», καθώς και δράσεις (αφήγηση παραμυθιών, διατροφική πυραμίδα) στους παιδικούς σταθμούς από την διαιτολόγο-διατροφολόγο της Παιδικής Ομπρέλας κ. Αλεξανδρίδου Ελένη.
  • Δράσεις δικτύωσης και ενημέρωσης (διανομή φυλλαδίων) σε σχολεία του Δήμου.

Νοέμβριος 2020:

  • Ρεπορτάζ για τη λειτουργία της δομής «Παιδική Ομπρέλα», από την ΑΤΛΑΣ.TV
  • Δημιουργία βίντεο στο πλαίσιο Παγκόσμιας Ημέρας του Διαβήτη σε συνεργασία με το σύλλογο Διαβητικών νομού Θες/νίκης «Άγιος Δημήτριος».
  • Πραγματοποίηση διαδικτυακού σεμιναρίου για γονείς σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του παιδιού.

Δεκέμβριος 2020:

  • Διανομή πακέτων τροφίμων σε 12 οικογένειες, βάση κοινωνικών κριτηρίων.
  • Στη Χριστουγεννιάτικη «Μαγεμένη Πύλη» του Δήμου Παύλου Μελά δημιουργήθηκαν εκπαιδευτικά βίντεο, τα οποία επιμελήθηκαν όλοι οι εκπαιδευτές της Παιδικής Ομπρέλας.
  • Άρθρο με θέμα «Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο » από την Φιλόλογο της Παιδικής Ομπρέλας κ. Μπαργιώτα Ελπίς.

Ιανουάριος 2021:

  • Άρθρο με θέμα «Επάνοδος των παιδιών στη διατροφική τους κανονικότητα μετά τις γιορτές», από την διατροφολόγο της Παιδικής Ομπρέλας κ. Αλεξανδρίδου Ελένη.
  • Πραγματοποίηση διαδικτυακού σεμιναρίου με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού.
  • Ενημέρωση για την λειτουργία της δομής σε συλλόγους ΑΜΕΑ.

Φεβρουάριος 2021:

  • Ενημερωτικό άρθρο με θέμα «Εκπαιδευτικές ανισότητες» από την φιλόλογο της Παιδικής Ομπρέλας κ. Μπαργιώτα Ελπίς.
  • Ενημερωτικό άρθρο με θέμα «Bulling και λογοθεραπεία» από την λογοθεραπεύτρια της Παιδικής Ομπρέλας κ. Ερκοτίδου Σοφία.

Μάρτιος 2021:

  • Άρθρο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παχυσαρκίας, από την διαιτολόγο-διατροφολόγο Αλεξανδρίδου Ελένη.
  • Πραγματοποίηση διαδικτυακού σεμιναρίου με θέμα «Κοντά στους γονείς: Σχολικός εκφοβισμός» σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού.
  • Δράση με τίτλο «200 χρόνια λεύθεροι» (βίντεο, διαδραστικά παιχνίδια) στα πλαίσια της επετείου 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», από την φιλόλογο της Παιδικής Ομπρέλας κ. Μπαργιώτα Ελπίς.

Απρίλιος 2021:

  • Δημοσίευση άρθρων στην ιστοσελίδα του Δήμου Παύλου Μελά, με θέμα «Παιδική Ομπρέλα και Παιδικοί σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά τιμούν την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου». Τίτλος του πρώτου άρθρου: «Διεθνής Ημέρα Παιδικού Βιβλίου» από την Ειδική Παιδαγωγό της Παιδικής Ομπρέλας κ. Σταματάκη Ελένη και τίτλος του δεύτερου άρθρου: «Βιβλιοπροτάσεις», από την φιλόλογο της Παιδικής Ομπρέλας κ. Μπαργιώτα Ελπίς.
  • Δημοσιεύθηκαν παιδαγωγικές δράσεις σε ψηφιακή μορφή με τίτλο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι 1821-2021», υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
  • Παράχθηκε άρθρο με τίτλο «Ελληνική και Τούρκικη κουζίνα, μια σχέση αμφίδρομη», από την διαιτολόγο-διατροφολόγο της Παιδικής Ομπρέλας Αλεξανδρίδου Ελένη, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
  • Προκηρύχτηκε από τη δομή ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης για εφήβους του Δήμου Παύλου Μελά, με θέμα «Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία», υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
  • Δημοσιεύθηκε στο επίσημο κανάλι στο Youtube ενημερωτικό βίντεο με θέμα «Ψυχική Υγεία – Φροντίδα του εαυτού μας στη διάρκεια της Πανδημίας», το οποίο παράχθηκε από την ψυχολόγο της Παιδικής Ομπρέλας κ. Καρπούζη Μαργαρίτα.

Μάιος 2021:

  • Δημοσιεύθηκε παρουσίαση με θέμα «Η Παιδική Ομπρέλα για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης », από την ειδική παιδαγωγό της Παιδικής Ομπρέλας κ. Σταματάκη Ελένη, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
  • Εκπονήθηκε εβδομαδιαίο θερινό πρόγραμμα διατροφής των Παιδικών Σταθμών του Δήμου για βρέφη και νήπια 1,5 έως 4 ετών, από την διαιτολόγο-διατροφολόγο κ. Αλεξανδρίδου Ελένη.

Ιούνιος 2021:

  • Δημοσιεύθηκε άρθρο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Επιθετικότητας κατά των παιδιών και το ρόλο της λογοθεραπείας, από την λογοθεραπεύτρια της Παιδικής Ομπρέλας Ερκοτίδου Σοφία.
  • Δημοσιεύθηκε στο επίσημο κανάλι του Youtube παρουσίαση – video από μαθητή της Β΄ Γυμνασίου, ωφελούμενου της Παιδικής Ομπρέλας, με σκοπό την γνωριμία των παιδιών με τους μεγάλους Μαθηματικούς, υπό την επίβλεψη της μαθηματικού της Παιδικής Ομπρέλας κ. Τσιαντούκα Βασιλική.
  • Δημοσίευση άρθρου με τίτλο « Συμβουλές διατροφής για την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων», από την διαιτολόγο-διατροφολόγο της Παιδικής Ομπρέλας κ. Αλεξανδρίδου Ελένη.
  • Πραγματοποιήθηκαν δράσεις Εθελοντικής αιμοδοσίας Προληπτικής Ιατρικής, για παιδιά σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού.
  • Δημοσίευση άρθρου με τίτλο «Τα μαθηματικά χαρακτηρίζονται από το ιδιαίτερο προνόμιο ότι στην πορεία της ιστορίας πάντα προοδεύουν και ποτέ δεν οπισθοδρομούν », από την μαθηματικό της Παιδικής Ομπρέλας κ. Τσιαντούκα Βασιλική.

Δημοσίευση άρθρου με τίτλο «Διατροφικά tips κατά του καύσωνα για ενήλικες και παιδιά από την Παιδική Ομπρέλα», από την διαιτολόγο-διατροφολόγο της δομής κ. Αλεξανδρίδου  Ελένη.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΒΡΑΒΕΙΑ

1Ο Τον Απρίλιο του 2021 η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τίμησε την δομή «Παιδική Ομπρέλα» ως μία καλή πρακτική. Η ΚΕΔΕ  αναδεικνύει καλές πρακτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης πανελλα-δικά.

2ο Τον περασμένο Μάιο το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κλεισθένη» επέλεξε τη Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας «Παιδική Ομπρέλα» ως μία εξαιρετική πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοι-νωνικής Πολιτικής.

֍ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ

  • Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώ-στας, ο οποίος είχε υπογράψει την απόφαση με την οποία η ΠΚΜ ενίσχυε με ευρωπαϊκούς πόρους τη δομή «Παιδική Ομπρέλα» είπε:

 «…. με την Παιδική Ομπρέλα παρέχονται πολύτιμες υπηρεσίες σε παιδιά, που απομακρύνονται από τις οικογένειές τους, που έχουν υποστεί κακοποίηση ή που αναγκάζονται να βιώσουν τις επιπτώσεις της πολυετούς οικονομικής κρίσης με τον πλέον έντονο τρόπο με τις οικογένειές τους. Κανένα παιδί απροστάτευτο απέναντι σε οποιοδήποτε κίνδυνο!».

Πηγή: https://parallaximag.gr/thessaloniki/egkainiastike-domi-paidiki-omprela-ston-dimo-pavlou-mela

  • Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, αφού αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Παύλου Μελά, σημείωσε ότι «πρέπει να χαϊδεύουμε τις παιδικές ψυχές και να παρέχουμε τη φροντίδα που αξίζει σε όλα τα παιδιά.». Επίσης σε δήλωσή της αναφέρει: «….. η Παιδική Ομπρέλα και μόνο σαν όνομα καταλαβαίνεις ότι θα αγκαλιάσει ψυχές πονεμένων παιδιών, ψυχές κατατρεγμένων που τα έχουν εκμεταλλευτεί, που δεν τα έχουν αγαπήσει».

 Πηγές: https://parallaximag.gr/thessaloniki/egkainiastike-domi-paidiki-omprela-ston-dimo-pavlou mela

https://www.youtube.com/watch?v=C724hrwv02Q

  • Με την παρουσία της η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη τίμησε την δομή υποστήριξης παιδιού και Οικογένειας του Δήμου Παύλου Μελά, «Παιδική Ομπρέλα». Δήλωσε εντυπωσιασμένη αφενός από τα έργα των παιδιών που στολίζουν τους τοίχους, αφετέρου από το γεγονός ότι η Παιδική Ομπρέλα υποστηρίζει σήμερα περισσότερα από 100 παιδιά και γι’ αυτό το λόγο «τιμάται» από την ΚΕΔΕ ως μια καλή πρακτική της τοπικής αυτοδιοίκησης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πηγή:https://cityportal.gr/episkepsi-giannas-aggelopoyloy-daskalaki-sti-domi-paidiki-omprela-toy-dimoy-payloy-mela/

  • Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης σε μία δήλωσή του είπε: «Η Παιδική Ομπρέλα είναι απότοκος της σημαντικότερης υποχρέωσης που έχουμε σαν πόλη: Να φροντίζουμε τα παιδιά μας και σε αυτό είναι απαγορευτικό να κάνουμε εκπτώσεις»

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=EmbBD0UkBWo

  • Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χαρά Αμανατίδου σε κάποιες από τις δηλώσεις της είπε: «Η Παιδική Ομπρέλα είναι μια αγκαλιά, μια αγκαλιά για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη», «… κάτω από αυτή την Ομπρέλα βρίσκονται όλα τα παιδιά που χρειάζονται ασφάλεια και προστασία χωρίς διακρίσεις και δογματισμούς»

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=C724hrwv02Q&t=1s

https://pavlosmelas.gr/kalipraktikikede/

  • Στο webtv.Verginanews.gr αναφέρθηκαν στην Παιδική Ομπρέλα με ρεπορτάζ με τίτλο : « ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=C724hrwv02Q

Ρεπορτάζ στο ATLAS TV με τίτλο: «Μία Ομπρέλα για όλα τα παιδιά» Πηγή: https://atlastv.gr/our-video/mia-omprela-gia-ola-ta-paidia/

ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Έπιπλα από την εταιρεία Κ2 CONTRACTFURNITURE.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Δίκτυο ως γέφυρα επικοι-νωνίας με την Κ2.

Τα βιβλιοπωλεία ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ παιδεία για την προσφορά των βιβλίων του οργανισμού και εγκυκλοπαίδεια 30 τόμων.

Την εταιρεία Mastortse Επιγραφή .

Την εταιρεία Μελί Μελί.(Εγκαίνια της δομής, κοπή βασιλόπιτας, επίσκεψη της κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω της ΠΑΟΚ ACTION: Ηλεκτρονικό εξοπλισμό– συσκευές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έπιπλα γραφείου και ανα-λώσιμα υλικά

LA VIE EN ROSE

AUTOVISION ΠΟΛΙΧΝΗΣ

ΔΑΣΚΟΥΛΙΔΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ ελεύθερη επαγγελματίας.

Συνεχίζουμε το έργο μας έχοντας πάντα στο πλευρό μας την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χαρά Αμανατίδου, τις υπεύθυνες της δομής κ. Σουπλή Αικατερίνη και κ. Κασαπάκη Καλλιόπη, τους γονείς και προπάντων την αγάπη που εισπράττουμε από τα παιδιά μας.


Επιμέλεια:

ΤΣΙΑΝΤΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Μαθηματικός Παιδικής Ομπρέλας

Συμβολή:  

ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διοικητικός υπάλληλος Παιδικής Ομπρέλας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

Διατροφολόγος – Διαιτολόγος Παιδικής Ομπρέλας


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα