Έσωσε πάλι το Ποικίλο Όρος από τη φωτιά ο Δήμος Φυλής – Δήμος Φυλής

Mε νέα άμεση επέμβασή του ο Δήμος Φυλής έσωσε από τη φωτιά το Ποικίλο Όρος.

Ο Δήμος επενέβη άμεσα όταν, το απόγευμα της Παρασκευής, 13 Αυγούστου 2021 και ώρα 15:00, ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική περιοχή στο τέρμα της οδού Θέτιδος, στη συνοικία της Ζωφριάς. Η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε πυλώνα της ΔΕΗ.

Επιτόπου έσπευσαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, μαζί με τα ελαφρά πυροσβεστικά και τις υδροφόρες του Δήμου, τα οποία συνέδραμαν το έργο της Πυροσβεστικής που έφτασε αμέσως.

Η φωτιά ελέγχθηκε γρήγορα πριν επεκταθεί στο βουνό. Πρόλαβε, ωστόσο, να κάψει ενάμιση περίπου στρέμμα χαμηλής βλάστησης.

“Ευτυχώς ο κόσμος είναι σε εγρήγορση και μας ενημέρωσε αμέσως”, δήλωσε ο Παναγιώτης Καμαρινόπουλος.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Οικονομάκης αναφέρθηκε στην άμεση αντίδραση του προσωπικού του Δήμου. “Κάθε χρόνο πραγματικά είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά φέτος έχουν υπερβάλει εαυτούς. Εύχομαι χρόνια πολλά στους συνδημότες μας και τους παρακαλώ να μείνουν σε εγρήγορση σε όλη της διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αποφεύγοντας τη δημιουργία εστιών φωτιάς και ενημερώντας άμεσα την Πυροσβεστική. Με τη βοήθειά τους έχουμε αποσοβήσει πολλές φωτιές, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα”, τόνισε χαρακτηριστικά.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα