Έτοιμη η πρώτη σιδηροδρομική γέφυρα που συνδέει Ρωσία και Κίνα

Ολοκληρώθηκε έπειτα από επτά χρόνια η κατασκευή της πρώτης σιδηροδρομικής γέφυρας πάνω από ποταμό που συνδέει τη Ρωσία με την Κίνα. 

Η γέφυρα συνδέει την Tongjiang, πόλη στην επαρχία Heilongjiang στη βορειοανατολική Κίνα, με τη ρωσική πόλη Nizhneleninskoye. Αυτό σημαίνει ότι πλέον το βορειοανατολικό σιδηροδρομικό δίκτυο της Κίνας συνδέεται με τον σιβηρικό σιδηρόδρομο.

Με μήκος 2.215 μέτρα, η ανέγερση της γέφυρας ολοκληρώθηκε το 2019, αλλά στις 17 Αυγούστου τοποθετήθηκε το τελευταίο τμήμα των σιδηροδρομικών γραμμών. Το μεγαλύτερο κομμάτι της γέφυρας- τα 1.886 μέτρα- βρίσκεται στην κινεζική πλευρά. Όταν δοθεί σε χρήση η νέα γέφυρα, το ταξίδι με τρένο από την κινεζική επαρχία  Heilongjiang ως τη Μόσχα θα είναι κατά 809 χιλιόμετρα μικρότερο, δηλαδή οι ταξιδιώτες θα «γλιτώνουν» 10 ώρες, σύμφωνα με το China National Radio.Αυτή δεν είναι η μόνη γέφυρα που συνδέει τις δύο από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου. Μία γέφυρα για τη διέλευση οχημάτων εγκαινιάστηκε το 2019 και συνδέει το Heihe της Κίνας με το Blagoveshchensk της Ρωσίας.

Οι συγκεκριμένες δύο πόλεις ετοιμάζουν και το πρώτο διασυνοριακό τελεφερίκ, που σχεδιάζει το ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο UNStudio. Όταν ολοκληρωθεί, θα μπορεί να μεταφέρει τουρίστες από τη μία πλευρά στην άλλη σε λιγότερο από 8 λεπτά.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα