Έφηβος δημιούργησε εφαρμογή για να βοηθήσει την αδελφή του που πάσχει από σπάνιο σύνδρομο

Ένας έφηβος από τις ΗΠΑ ανέπτυξε μια εφαρμογή για να βοηθήσει την αδελφή του να επικοινωνήσει με την οικογένειά της και τους φίλους της.

Ο 16χρονος Άρτσερ δημιούργησε μια εφαρμογή θέλοντας να βοηθήσει την 14χρονη αδελφή του, Della, που πάσχει από μία σπάνια γενετική ασθένεια, το σύνδρομο Bainbridge-Ropers, που επηρεάζει την ικανότητά της στην ομιλία.

Ο Άρτσερ παρατήρησε πως οι αντίστοιχες εφαρμογές που κυκλοφορούσαν ήδη στις πλατφόρμες ήταν πάρα πολύ ακριβές και ένα άτομο με προβλήματα ομιλίας έπρεπε να καταβάλει εκατοντάδες δολάρια για να αποκτήσει κάποια από αυτές. Δεν θεώρησε δίκαιη την κατάσταση και φρόντισε η δική του εφαρμογή να είναι εντελώς δωρεάν για όλους.

Χρησιμοποιώντας ένα τάμπλετ, η Della πατά στην οθόνη αφής τις λέξεις που θέλει να πει, και αυτές εκφωνούνται από την φορητή συσκευή. Μπορεί όταν θέλει να σχηματίσει ολόκληρες προτάσεις. Πολλά εικονικά «πλακάκια» συνοδεύονται από εικόνες για να της είναι ακόμα πιο εύκολο να βρει αυτό που ψάχνει και να επικοινωνήσει.

Όταν ο Άρτσερ ανέβασε τον πρώτο κώδικα σε μία επίδειξη στο TikTok, χιλιάδες υποδέχτηκαν την ιδέα του με ενθουσιασμό. Κάποιοι προγραμματιστές προθυμοποιήθηκαν μάλιστα να τον βοηθήσουν και έτσι η προσπάθειά του στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

«Προσπαθούσα να κάνω κάτι που εταιρείες και προγραμματιστές πληρώνονται πολύ μεγάλα ποσά για να το κάνουν. Είμαι απλώς ένα παιδί στο σπίτι του που θέλει να βοηθήσει την αδελφή του.»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα χειροποίητο κολιέ καρδιά με χάντρες miyuki

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα υπέροχο χειροποίητο κολιέ καρδιά με χάντρες miyuki!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα