Έφτιαξε σχεδία για να σώσει «τον πιο άτυχο κύκνο» και τη φωλιά του

Αποφασισμένος να βοηθήσει έναν κύκνο να γίνει μητέρα για πρώτη φορά  ένας άνδρας στην Αγγλία έφτιαξε μία σχεδία για να σώσει τη φωλιά και τα αυγά.

Ο Ρομπ Άνταμσον διαπίστωσε πως ο κύκνος είχε προβλήματα καθώς η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει στο Σεντ Άιβς, στο Κεϊμπριτζσάιρ το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής. Ο άνδρας προσέχει τον κύκνο εδώ και δέκα χρόνια στο Jones Boatyard, μία μαρίνα όπου ζει και εργάζεται και έχει δει τα αβγά του να καταστρέφονται από τις πλημμύρες και τις αλεπούδες.

«Είναι ο πιο άτυχος κύκνος, έπρεπε να εξασφαλίσω πως θα επιβιώσουν», είπε. Ο Άνταμσον ζει σε ένα σκάφος στον ποταμός Great Ouse, διαπίστωσε, αργά το βράδυ, πως το νερό απειλούσε τη φωλιά του κύκνου. Στο σκοτάδι κατάφερε να φτιάξει μία αυτοσχέδια σχεδία και να τοποθετήσει εκεί τη φωλιά, όπως επίσης τον κύκνο και τα εννέα αυγά.«Υποτίθεται πως δεν πρέπει να ανακατεύεσαι αλλά πλέον είχαμε βρεθεί στο σημείο όπου όλα τα αυγά θα καταστρέφονταν. Δεν μπορούσα να πάω για ύπνο γνωρίζοντάς το. Ήξερα πως θα το μετάνιωνα αν δεν έκανα τίποτα για να τα σώσω», είπε ο άνδρας προσθέτοντας πως το ζευγάρι των κύκνων παρακολουθούσε αλλά δεν του επιτέθηκε. «Νομίζω πως ήξεραν ότι ήμουν η ελπίδα τους.» Έδεσε τη σχεδία με ένα μακρύ σκοινί ώστε να τη μετακινήσει εάν χρειαστεί.

Ο Άνταμσον, 42 ετών, γνωστός ως «the swan man» είχε στο παρελθόν μεγαλώσει ένα ορφανό νεογνό κύκνου, που ονόμασε Σιντ και αργότερα, παρότι προσπάθησε να το απελευθερώσει, ο κύκνος συνέχισε να επιστρέφει σε εκείνον. Δεν έχει δει τον Σιντ για πολλά χρόνια αλλά είναι αισιόδοξος πως θα τον δει ξανά.ρομπ ανταμσον κύκνος

«Μετά τον Σιντ έχω μία ειδική θέση στην καρδιά μου για τους κύκνους και παρακολουθώ αυτό το ζευγάρι να αποτυγχάνει τα τελευταία δέκα χρόνια», είπε προσθέτοντας πως έφτιαξε και έναν φράχτη για να κρατήσει τις αλεπούδες μακριά. «Ήθελα να τα καταφέρουν αυτή τη φορά.»

Εκτιμά πως τα αυγά θα σκάσουν αυτή την εβδομάδα και τα παρακολουθεί από κοντά. «Γι’ αυτό είμαι εδώ, ζω δίπλα στο νερό. Είμαι σε έναν ονειρεμένο κόσμο με όλη αυτή την άγρια ζωή», λέει. «Δεν θα αντάλλαζα το σκάφος μου ούτε με ένα σπίτι 10 εκατ. λιρών». 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» μετά από κλήρωση!!! Το BESTNEWS, ο Εκδοτικός Οίκος Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ και ο συγγραφέας Βασίλης Κάργας, κάνουν δώρο σε έναν τυχερό ένα αντίτυπο του υπέροχου βιβλίου!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα