ΑΓΙΑΣΜΟΣ Σ.Δ.Ε. Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ – Δήμος Νέας Προποντίδας

Ο Αγιασμός του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Ν. Προποντίδας για την τρέχουσα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών παρουσία του Δημάρχου Ν. Προποντίδας Μ. Καρρά, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Δέσποινας Ραμανδάνη, εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων.
Το ΣΔΕ είναι μία ιδιαίτερα σημαντική δομή, που δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου να το αποκτήσουν σε δύο χρόνια. Μέσα από μία μαθησιακή διαδικασία που είναι άκρως προσαρμοσμένη σε ενήλικες και με δράσεις συμβατές στην ηλικία και στα ενδιαφέροντά τους, δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν το ταξίδι της γνώσης, όσοι για διάφορους λόγους το διέκοψαν πρόωρα. Εξάλλου, στη συνέχεια μπορούν να φοιτήσουν στο εσπερινό Λύκειο και να κατακτήσουν όχι μόνο απολυτήριο λυκείου αλλά και την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που λειτουργεί στον Δήμο μας το ΣΔΕ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και, γιατί όχι, να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Εσπερινό Λύκειο. Η μόρφωση δεν έχει ηλικία και η δια βίου μάθηση στη σύγχρονη εποχή είναι κάτι παραπάνω από αναγκαιότητα.
Είμαι χαρούμενος τόσο που ως Δήμος παρέχουμε αυτή τη δυνατότητα, όσο κι από την ανταπόκριση και τη συμμετοχή σας” είπε απευθυνόμενος στους εκπαιδευόμενους ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς. Δεν παρέλειψε, τέλος, να συγχαρεί το εκπαιδευτικό προσωπικό για τη σπουδαία δουλειά που κάνει.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα