Ακτιβιστές κτηνίατροι βοηθούν αδέσποτα και άγρια ζώα σε όλη την Ελλάδα

Η ΕΔΚΕ, που δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει ως κύριο κριτήριο επιλογής την έλλειψη κτηνιάτρου ή γενικά οποιασδήποτε παροχής κτηνιατρικής φροντίδας. Γι’ αυτό και συχνά γίνονται αποστολές σε απομακρυσμένα σημεία στη χώρας, αλλά και σε νησιά της άγονης γραμμής, όπως τα Ψαρά, η Γαύδος, ο Έβρος, η Κάσος, τα Κουφονήσια, οι Οινούσες και το Διδυμότειχο για να βοηθήσουν τα ζώα που έχουν ανάγκη.

«Ο στόχος μας είναι πρωτίστως να βοηθήσουμε στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων μέσω της στείρωσης και παράλληλα να αφυπνιστούν οι δημοτικές αρχές, συνάπτοντας συνεργασία με τους τοπικούς κτηνιάτρους της περιφέρειάς τους για να στειρώνονται και να περιθάλπονται αδέσποτα ζώα ακόμα και σε καθημερινή βάση» λέει ο κ. Μπάλτας, που αισθάνεται σαν υποχρέωσή του την προσφορά των υπηρεσιών του σε κάθε ζώο που το έχει ανάγκη.Όμως η δράση της ΕΔΚΕ δεν σταματά εκεί. Πρόσφατα εμβολίασαν και έκαναν αποπαρασίτωση στις αγριόγιδες του Εθνικού Κήπου, ενώ στο παρελθόν έχουν προσφέρει κτηνιατρική φροντίδα σε άγρια ζώα (χελώνες, κουνάβια και αλεπούδες) που εγκλωβίστηκαν στις φωτιές στο Μάτι και στην Ανάβυσσο, καθώς και στις πλημμύρες στη Μάνδρα. Επιπλέον, η οργάνωση έχει επισκεφτεί τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου έγινε στείρωση και εμβολιασμός στις γάτες του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ κάθε χρόνο περιθάλπουν και εμβολιάζουν τα ζώα των αστέγων σε συνεργασία με την οργάνωση Praxis αλλά και τα αδέσποτα ζωάκια των παιδικών χωριών SOS. 

«Αυτό που προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε είναι ασθένειες μεταδιδόμενες σε άλλους σκύλους. Αρκετές λοιμώδεις και παρασιτικές ασθένειες μεταδίδονται από έναν πληθυσμό αδέσποτων σε έναν πληθυσμό δεσποζομένων σκύλων. Τυπικά είναι τα παραδείγματα της λεϊσμανίωσης (Καλα-Αζάρ) και της ερλιχίωσης. Οι εν λόγω ασθένειες παρουσιάζουν έξαρση και στον πληθυσμό των δεσποζόμενων σκύλων, ακριβώς επειδή, μέσα από τους περιπάτους, έρχονται σε επαφή με τα αδέσποτα ζώα που τις φέρουν» καταλήγει ο κ. Μπάτσας.

Κάθε φορέας, εταιρεία ή πολίτης μπορεί να αναλάβει τη χρηματοδότηση μιας δράσης του ΕΔΚΕ που θα πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένο τόπο. Έτσι, μπορεί και ο ίδιος να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων και των ανθρώπων στην περιοχή όπου διαμένει, δραστηριοποιείται η εταιρεία του, ή ακόμα και στον τόπο καταγωγής του. Για παράδειγμα, μπορεί να χορηγήσει την αποπαρασίτωση ή τις στειρώσεις για χρονική περίοδο που καλύπτει από έναν μήνα έως έναν χρόνο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα ζευγάρι υπέροχα χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο!

Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα