Αλόννησος: Σε λειτουργία το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου άνοιξε το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο, για την πλήρη τουριστική σεζόν.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Φλερτ», σημείωσε ότι το υποβρύχιο μουσείο που βρίσκεται στο νησάκι της Περιστέρας είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του μετά από την περσινή πιλοτική λειτουργία του.

Ο κ. Βαφίνης ανέφερε ότι υπάρχει ειδική ψηφιακή υποδομή στο κέντρο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Χώρα Αλοννήσου όπου που μπορούν να «καταδυθούν» εικονικά με χρήση ειδικής μάσκας και να απολαύσουν την βόλτα τους «χωρίς να βραχούν», όσοι επισκέπτες δεν έχουν πείρα κατάδυσης ή φοβούνται να βουτήξουν.Το ναυάγιο της Περιστέρας βρίσκεται σε βάθος 22-33 μέτρων και θεωρείται μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο ναυάγιο της Κλασσικής Περιόδου. Κατά πάσα πιθανότητα, το πλοίο ήταν αθηναϊκό εμπορικό, φορτωμένο με 4.000 αμφορείς και άλλα αγγεία και είχε διαστάσεις κατά προσέγγιση 25 μέτρα μήκος και 10 μέτρα πλάτος, ενώ βυθίστηκε την περίοδο 425-400 π.Χ.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί υπερσύγχρονο κέντρο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στη Χώρα Αλοννήσου, που μεταφέρει τον επισκέπτη στον μαγικό κόσμο του βυθού και του αρχαίου ναυαγίου με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας. Ειδικές κάμερες μεταδίδουν ζωντανά από τον βυθό σε πραγματικό χρόνο την ιστορία δεκάδων αιώνων, εντυπωσιακές εικόνες κόβουν την ανάσα και αρχαίες ιστορίες μεταφέρουν τους τουρίστες σε άλλη διάσταση χωρίς να χρειαστεί να καταδυθούν.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα