ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, λειτουργεί από το 2013 Κοινωνικό Φαρμακείο, με την επιστημονική επίβλεψη φαρμακοποιού, το οποίο, σε συνδυασμό με τα Δημοτικά Ιατρεία, προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άπορους, ανασφάλιστους και χαμηλού εισοδήματος συμπολίτες μας.
Σήμερα στο Κοινωνικό Φαρμακείο εξυπηρετούνται πάνω από 500 οικογένειες. Το φαρμακευτικό υλικό μας προέρχεται κυρίως από την ετήσια παραγγελία φαρμάκων του Δήμου μας, από δωρεές πολιτών και από χορηγίες φαρμακοβιομηχανιών. Επιπλέον, το φαρμακευτικό πλεόνασμα προωθείται, πριν λήξει, ως δωρεά σε Κοινωφελή Ιδρύματα όπως το Άσυλο Ανιάτων, το Ιωσηφόγλειο, Σωφρονιστικά Ιδρύματα, κ. ά.
Η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά αλλά και οπτικά με την προσθήκη νέων επίπλων και εξοπλισμού κατόπιν δωρεάς της συνταξιούχου Νεοσμυρνιώτισας φαρμακοποιού κας Αγγελικής Κρικέτου. Έτσι το φαρμακευτικό υλικό μας, έχει αφενός οργανωθεί πιο αποτελεσματικά με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και αφετέρου βελτιώθηκε η αισθητική και η λειτουργικότητα του χώρου.
Στόχος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι η αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής του Δήμου καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών οι οποίοι βρίσκονται σε ένδεια, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, ή είναι χαμηλού εισοδήματος.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης δήλωσε: «Τα στελέχη μας εργάστηκαν ανιδιοτελώς και πλέον των υπηρεσιακών τους καθηκόντων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Κοινωνικού μας Φαρμακείου. Είμαστε περήφανοι διότι παραδίδουμε στους πολίτες της Νέας Σμύρνης ένα πρότυπο Κοινωνικό Φαρμακείο» .
Το Κοινωνικό Φαρμακείο στεγάζεται στον ισόγειο χώρο επί της οδού Αρτάκης 76-78, 171 24, Νέα Σμύρνη.
Τηλ. επικοινωνίας: 213 2025941/213 2025942


Πηγή
Author: NS Admin

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα