“ Αναπαράσταση της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 – Χοροθεατρική εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι» ”

PosterVV

Την αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών και της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 θα παρουσιάσει φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι», προκειμένου να γιορτάσει τα 200 Χρόνια της έναρξης του αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας, θέλοντας έτσι να αποδώσει τιμή και ευγνωμοσύνη σε όσους αγωνίστηκαν για τη δημιουργία ενός ελεύθερου, ανεξάρτητου και σύγχρονου κράτους.
Την 21η Μαρτίου 1821 η ιστορία κατέγραψε μία από τις πρώτες νικηφόρες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης στην περιοχή των Καλαβρύτων με την απελευθέρωση τους.
Κλήρος, πρόκριτοι, καπεταναίοι και λαός είχαν βρεθεί νωρίτερα στην Αγία Λαύρα για την εορτή του Αγίου Αλεξίου στις 17 Μαρτίου, η τιμία Κάρα του οποίου φυλάσσεται στο Μοναστήρι, δωρεά του Αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγου από το 1398.
Εκείνη την ημέρα οι καπεταναίοι και οι αρματωμένοι μπροστά στο παραπέτασμα της ωραίας πύλης με την Κοίμηση της Θεοτόκου, που έμελλε να μείνει στην ιστορία γνωστό ως το Λάβαρο του 21΄, με τις ευλογίες του Παλαιών Πατρών Γερμανού ξεκίνησαν για την απελευθέρωση των Καλαβρύτων, η οποία επήλθε από προηγηθείσα πολιορκία/πόλεμο 5 ημερών.
Φέτος 200 χρόνια μετά ο Σύλλογος της Παστίδας «Καμάρι» τιμά εκείνη την ημέρα, που σήμανε της Λευτεριάς τον ήχο στην γη των προγόνων τους, με την Αναπαράσταση των γεγονότων στο ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, φόρος τιμής ελάχιστος σε εκείνους που αγωνίστηκαν για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος της Ελευθερία.
Η Χοροθεατρική παράσταση θα λάβει χώρα στο Θερινό Κινηματοθέατρο «Ρόδον» την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου 29-8-2021 στις 19:30 και την επόμενη Κυριακή στις 5-9-2021 στις 20:00 στην Παστίδα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι δύο μεγάλες αυτές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) του Δήμου Ρόδου.
Με την στήριξη: Στέγη Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα».
Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι παρευρισκόμενοι πρέπει να φοράνε μάσκα κατά την προσέλευση και κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

Βρείτε μας στο :
www.kamari-pastida.gr
www.youtube.com/kamaripastida
www.facebook.com/KAMARIPASTIDA
[email protected]


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα