Αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης στην Κορωνησία

Χρ. Τσιρογιάννης: «“Παρελθόν”, ο αμιαντοσωλήνας ύδρευσης για την Κορωνησία».

Την περιοχή της Κορωνησίας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων, προκειμένου να επιβλέψει από κοντά την πορεία του έργου ύδρευσης. Ειδικότερα στην περιοχή της Κορωνησίας αυτό το διάστημα εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης αγωγού από αμιαντοσωλήνα και βελτίωση του δικτύου ύδρευσης από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας. Ο Δήμαρχος πραγματοποίησε αυτοψία, συνοδευόμενος από τον  Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κορωνησίας  Απόστολο Πατέντα, τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ Άρτας Βασίλη Κρανιώτη και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΑ, ενώ συνομίλησε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας και κατοίκους της περιοχής.

Με την συγκεκριμένη εργολαβία προβλέπονται εργασίες αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης από αμίαντο  στην Κορωνησία σε μήκος 5,5 χλμ., αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού μήκος 700μ. περίπου, αντικατάσταση δικτύου και τμήματος του εσωτερικού δικτύου διανομής στο οικισμό και εκσυγχρονισμός της δεξαμενής και του αντλιοστασίου.  Η  χρηματοδότηση του έργου, πραγματοποιείται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, δήλωσε για τις τεχνικές αυτές παρεμβάσεις: «Με το συγκεκριμένο έργο λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής, βελτιώνουμε τις υποδομές ύδρευσης, διασφαλίζοντας την ποιότητα  του νερού και την υγεία των κατοίκων της Κορωνησίας.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα