Απίστευτες συνταγές ομορφιάς που πρέπει να δοκιμάσεις

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, όπως και συνταγές, για να φτιάξετε μόνοι σας τα προϊόντα ομορφιάς σας από το να τα αγοράσετε. Εκτός από το ότι εξοικονομείτε χρήματα, τα χειροποίητα προϊόντα είναι πιο αποτελεσματικά, λιγότερο βλαβερά για την υγεία και πιο ανθεκτικά πολλές φορές. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε επεξεργασμένα καλλυντικά τη στιγμή που μπορείτε να τα φτιάξετε στο σπίτι σας εύκολα και γρήγορα με πολύ απλές συνταγές.

Γράφει η Ευαγγελία Κοκορόσκου,

Αυτές οι τρείς συνταγές θα σε αφήσουν άφωνη:

1.Ρυζόνερο

Θέλεις να μακρύνεις γρήγορα και φυσικά τα μαλλιά σου; Η λύση βρίσκετε στο ρυζόνερο, που προέρχεται από την περιοχή του Huangluo στην Κίνα, με τις γυναίκες του χωριού Yao να έχουν πολύ μακριά μαλλιά, έως και 1,80m. Το άμυλο και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει βοηθούν στο να μεγαλώνει γρήγορα η τρίχα. Μέσα σε μια εβδομάδα θα αρχίσεις να βλέπεις σημαντική διαφορά. Αυτή η απλή αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική ιδέα ανήκει στις συνταγές που χρειάζονται μόνο 2 υλικά και αυτά είναι μισή κούπα ρύζι και δύο κούπες νερό. Η εκτέλεση είναι εξίσου εύκολη καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις  είναι να ξεπλύνεις το ρύζι και να το βράσεις για μισή ώρα. Στη συνέχεια, το σουρώνεις και βάζεις όλο το υγρό σε ένα μπουκαλάκι. Πριν λουστείς το αφήνεις στα μαλλιά σου για μισή ώρα και μετά ξεπλένεις κανονικά.

2.Σπιτικό scrub

Απίστευτες συνταγές ομορφιάς που πρέπει να δοκιμάσεις

Το scrub βοηθάει στην απολέπιση της επιδερμίδας και στον βαθύ καθαρισμό της. Ένα επιτυχημένο scrub είναι αυτό που σου παρέχει απολέπιση, όπως προαναφέρθηκε, αφαίρεση των νεκρών κυττάρων, σύσφιξη και φωτεινό δέρμα. Σε όλα τα παραπάνω βοηθούν το λεμόνι και η ζάχαρη. Υπάρχουν απλές συνταγές και μια εκ των οποίων είναι να πάρεις ένα λεμόνι κομμένο στη μέση, το ένα μέρος του το κρατάς και από το άλλο χρησιμοποιείς τον χυμό του που τον ανακατεύεις μαζί με ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη και με λίγο ελαιόλαδο (περίπου μια κουταλιά της σούπας).  Αφού τα ανακατέψεις καλά παίρνεις  το άλλο μισό του λεμονιού και πάνω του τοποθετείς το μείγμα. Αρχίζεις να τρίβεις με απαλές κινήσεις το προϊόν σε όλο σου το σώμα με την βοήθεια του λεμονιού που θα λειτουργήσει και σαν μια λαβή. Ξεπλένεις και θα δεις άμεσα αποτελέσματα.

3.Χειροποίητο lip balm

Απίστευτες συνταγές ομορφιάς που πρέπει να δοκιμάσεις

Τα χείλη μας χρειάζονται συνεχώς ενυδάτωση. Κάποιες φορές ο αέρας, οι ρύποι και άλλοι παράγοντες κάνουν αντιαισθητική την όψη τους και δημιουργούν πληγές και ξηρότητα. Δεν υπάρχει λόγος να πετάς χρήματα σε lip balm τη στιγμή μάλιστα που οι σπιτικές συνταγές περιέχουν μόνο αγνά προϊόντα και όχι επεξεργασμένα υλικά. Το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις μελισοκέρι αλλά σε περίπτωση που δεν έχεις, το αντικαθιστάς με βαζελίνη (σκέψου όμως ότι παράγεται από πετρέλαιο) και στη συνέχεια βάζεις 2 σταγόνες ελαιόλαδο. Αν θέλεις να έχει χρώμα μπορείς να τρίψεις μέσα λίγο από το αγαπημένο σου ρουζ και είναι έτοιμο. Για να το απογειώσεις, καλό θα ήταν να προσθέσεις τριμμένα μπουμπούκια από τριαντάφυλλα που πριν θα έχεις αποξηράνει. Τα χείλη σου θα δείχνουν πανέμορφα και ενυδατωμένα.

Δείτε ακόμη:

5 χρήσιμες συμβουλές που θα τελειοποιήσουν το μακιγιάζ σου

5 χρήσιμες συμβουλές που θα τελειοποιήσουν το μακιγιάζ σου

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το έργο τέχνης της ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το υπέροχο έργο τέχνης που βλέπετε στη φωτογραφία της εμπειρικής και αυτοδίδακτης ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη


Πηγή
Author: Eirini Androutsou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα