Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δασόκτημα Ωραιοκάστρου λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δασόκτημα Ωραιοκάστρου λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δασόκτημα Ωραιοκάστρου και στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Η απαγόρευση ισχύει από την Δευτέρα, 02.08.2021 και ώρα 11:00 π.μ., έως και Τρίτη, 03.08.2021 και ώρα 07:30 π.μ.

Την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δασόκτημα Ωραιοκάστρου, όταν υπάρχει υψηλός  κίνδυνος πυρκαγιάς, ζήτησε την περασμένη εβδομάδα με αίτημα που κατέθεσε με σχετική επιστολή προς τις αρμόδιες αρχές ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Ειδικότερα, στην απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης και στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου αναφέρεται:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Α. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στο τμήμα του Περιαστικού Δάσους (Σειχ-Σου), που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη, την 02.08.2021 ημέρα Δευτέρα και από ώρα 07:30 το πρωί έως και την Τρίτη 03.08.2021 στις 07:30 το πρωί.

Β. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στο τμήμα της δασικής έκτασης Ωραιοκάστρου (δασόκτημα Ωραιοκάστρου) από αύριο Δευτέρα 02.08.2021 και ώρα 11:00 π.μ. έως και Τρίτη 03.08.2021 και ώρα 07:30 π.μ.

Γ. Την αυστηρή και αυξημένη επιτήρηση των δασικών συμπλεγμάτων των Δ.Ε. Λαγκαδά και Δ.Ε. Σταυρού καθώς και του Δάσους Χορτιάτη.

Εφαρμογή του μέτρου στο τμήμα του περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης (ΣΕΙΧ ΣΟΥ)

Ορίζονται 16 Σημεία Ελέγχου και Απαγόρευσης εισόδου, ως εξής:

Από την ΕΛ.ΑΣ:

  • Στην συμβολή της οδού Ανθέων με δρόμο προς Φιλίππειο – Εξοχή στο Επταπύργιο, έμπροσθεν γηπέδου Κεραυνού (η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους πολίτες που κατευθύνονται στο ξενοδοχείο «Φιλίππειο»).
  • Στην διασταύρωση της οδού Ελαιώνων με την Ανατολής, πλησίον του υδροστομίου (η είσοδος στην οδό Ανατολής προς το δάσος, θα επιτρέπεται μόνο στους κατοίκους της περιοχής).
  • Στην διασταύρωση Εξοχής (έξοδο χωριού) προς Ξενοδοχείο «Φιλίππειο».
  • Στην διασταύρωση Ασβεστοχωρίου (έξοδος χωριού από Εμμανουήλ Παπά ) προς Ξενοδοχείο « Φιλίππειο».
  • Στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (έξοδο προς χωριό Εξοχή). Στην διασταύρωση των οδών Αγίου Στεφάνου και Αγίου Παντελεήμονα.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία:

  • Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται επί της οδού Νεαπόλεως- Ρετζικίου, αμέσως μετά τον κόμβο Κ6 Νεαπόλεως της Περιφερειακής οδού και δεξιά (πρώην Πορσελάνα) (2/20)
  • Θέατρο Δάσους (1/20)
  • Στην είσοδο του δασικού δρόμου παραπλεύρως του Π.Κ. Κέδρινου Λόφου (Λυόμενο). (1/30)
  • Επί της αερογέφυρας της περιφερειακής οδού στην προέκταση της οδού Χρ. Περραιβού προς το δάσος, στην Άνω Τούμπα. (3/20)
  • Πλησίον της εισόδου της Κλινικής « Άγιος Λουκάς» (Μ/41)

Με την χρήση φραγμών – εμποδίων:

  • Στην είσοδο του δασικού δρόμου προς το Λόφο Αντωνιάδη έξοδος κόμβου Νεάπολης (100μ. μετά το φανάρι του κόμβου με κατεύθυνση ανατολικά στην περιφερειακή).
  • Το δασικό δρόμο που βρίσκεται δεξιά στην έξοδο της αερογέφυρας Κατσιμίδου (προς τα δυτικά) προς την περιφερειακή οδό στον κόμβο Κ8 Τριανδρίας.
  • Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται στον κόμβο της Τούμπας, στο ρεύμα της Περιφερειακής οδού, με κατεύθυνση από Ανατολικά προς Δυτικά (κάτω από την αερογέφυρα της προέκτασης της οδού Διαγόρα)
  • Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται 200 μέτρα πριν τον κόμβο Τούμπας επί της Περιφερειακής οδού, με κατεύθυνση από Ανατολικά προς Δυτικά.
  • Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται έναντι στρατοπέδου «Παπαπασχάλη» στο Πανόραμα.
  • Έμπροσθεν του αναψυκτηρίου HILL με απαγόρευση της εισόδου εντός του περιαστικού.

Εφαρμογή του μέτρου στο τμήμα της δασικής έκτασης Ωραιοκάστρου.

Με την χρήση φραγμών – εμποδίων:

  • Με την χρήση κορδέλας σε όλα τα σημεία εκατέρωθεν της Επαρχιακής οδού Ωραιοκάστρου – Δρυμού που συναντούν δασικούς δρόμους.
  • Στην διασταύρωση της οδού Σιέρη με τους δύο δασικούς δρόμους (Ωραιόκαστρο).
  • Στην διασταύρωση της οδού Μακεδονομάχου Αριστείδη Τίκα με τον δασικό δρόμο που οδηγεί στον λόφο Παλαιοκάστρου (Ωραιόκαστρο).
  • Στην διασταύρωση της οδού Γεωργίου Γεννηματά με την οδό Αλεξάνδρου Υψηλάντη (Ωραιόκαστρο).
  • Στην διασταύρωση των οδών Καποδίστρια και Μελισσοχωρίου με τους δύο δασικούς δρόμους.
  • Πλησίον των κοιμητηρίων Ωραιοκάστρου στην είσοδο των δύο δασικών δρόμων.
  • Πάνω από το γήπεδο Νεοχωρούδας προς φράγμα Ωραιοκάστρου.
  • Στην διασταύρωση της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στο ύψος της σιδηροδρομικής γέφυρας, πλησίον της εκκλησίας Αγίας Αικατερίνης.
  • Πλησίον του Ξενοδοχείου Λεωνίδας, στην είσοδο των τριών δασικών δρόμων.
  • Πλησίον της σκήτης Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής (Λητή).

Όλα τα σημεία ελέγχου οχημάτων και πεζών θα βρίσκονται στην είσοδο του δάσους και στην συμβολή των δασικών δρόμων με τους αντίστοιχους επαρχιακούς και της περιφερειακής οδού.

Απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία του Περιαστικού Δάσους Θεσσαλονίκης κατόπιν έγκρισής της Π.Υ. Θεσσαλονίκης.

Η ΕΛ.ΑΣ παρακαλείται για την συνδρομή της στην απαγόρευση κυκλοφορίας στην δασική έκταση Ωραιοκάστρου με την μορφή περιπολιών. Καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.

Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που συμμετέχουν στο σχεδιασμό και δράσεις για την συμπληρωματική επιτήρηση των δασών της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, αντιπυρικής περιόδου 2021, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα με εντατικοποίηση των περιπολιών τους στους τομείς ευθύνης τους, σύμφωνα και με την απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε.Θ. με Α.Π. ΦΦΚ/298467(2948)/24.05.2021.

Οι Δήμοι της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το έγγραφο μας ΦΦΚ/301417/2987/25.05.2021, παρακαλούμε όπως ενισχύσετε το έργο της Δ.Π.Υ.Ν.Θ.

Οι Δήμοι της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, που έχουν δασικές εκτάσεις στα όρια ευθύνης τους, σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό, παρακαλούμε όπως προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων.

Γ. Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην Γ.Α.Δ.Θ. και στην Δ.Π.Υ.Ν.Θ.

Δ. Οι παραβάτες της Απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο 34 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο “Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του Ν.3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6, 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και λοιπές διατάξεις”».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα