Αποκεφαλισμός Γάλλου καθηγητή- Το Ισλάμ δολοφονεί την Ευρώπη – OTA VOICE

Η Ευρώπη όμηρος φανατικών μουσουλμάνων, που απειλούν να την μετατρέψουν σε πεδίο εγκληματικών ενεργειών και να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή της σύνθεση.

Ένα ακόμη αποτρόπαιο έγκλημα με την σφραγίδα του Ισλάμ έγινε χθες στην Γαλλία με την  δολοφονία καθηγητή που έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ. Η τζιχαντιστική εκτέλεση του καθηγητή  συγκλονίζει τη Γαλλία, που έχει χτυπηθεί αλλεπάλληλα από επιθέσεις φανατικών μουσουλμάνων, με αποκορύφωμα την νύχτα της 13ης Νοεμβρίου 2015 και την επίθεση εννέα μελών του ISIS  στις περιοχές Σταντ ντε Φρανς, στο Σεν Ντενί, και στην πρωτεύουσα, σε υπαίθριους χώρους εστιατορίων και στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν προκαλώντας τον θάνατο 130 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 350.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, χθες Παρασκευή 18χρονος Τσετσένος απήγαγε καθηγητή του κολεγίου Bois-d’Aulne à Conflans στην περιοχή Conflans-Saint-Honorine και τον αποκεφάλισε, φωνάζοντας Αλλάχου Ακμπάρ.

Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν, και τον πυροβόλησαν όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί. Όπως διαπίστωσαν ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και μια επαναληπτική καραμπίνα.

Η Γαλλία επλήγη για ακόμα μια φορά από μια «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε συγκλονισμένος  ο πρόεδρος της χώρας Εμμανουέλ Μακρόν, τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση μπροστά στα παλιά γραφεία του σατιρικού εντύπου Charlie Hebdo.

«Η δολοφονία ενός καθηγητή ιστορίας συνιστά επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης και τις αξίες της Δημοκρατίας», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν.

Αυτός είναι ο 47χρονος καθηγητής, θύμα της επίθεσης

Η άγρια δολοφονία του άτυχου 47χρονου καθηγητή στην περιοχή Κονφλαν Σεντ Ονορίν, σόκαρε τόσο την ευρωπαϊκή χώρα όσο και όλο τον πλανήτη, με τη γαλλική αστυνομία που σκότωσε τον 18χρονο δράστη, να επιδίδεται σε μπαράζ συλλήψεων. Ο καθηγητής φέρεται να έδειξε στους μαθητές, μια καρικατούρα με τον προφήτη Μωάμεθ. Πρόκειται για ένα σκίτσο, από τα περίφημα σκίτσα με τον Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το Charlie Hebdo, μεταξύ αυτών και ένα που έδειχνε τον Μωάμεθ με τουρμπάνι – βόμβα, συνδέοντας τον με την τρομοκρατία.

svg%3E

Ταραγμένος ο Εμανουέλ Μακρόν: «Δεν θα νικήσουν. Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει»

Πριν δείξει το σκίτσο, φέρεται να κάλεσε τους μουσουλμάνους μαθητές του να φύγουν από την τάξη, αν το επιθυμούν. «Δεν θα νικήσουν. Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει», δήλωσε, εμφανώς ταραγμένος, ο Μακρόν, καλώντας τη Γαλλία να σχηματίσει «ενιαίο μέτωπο» μετά τη δολοφονία του καθηγητή ιστορίας και γεωγραφίας έξω από το σχολείο στο οποίο δίδασκε, στα δυτικά προάστια του Παρισιού.

Μάλιστα, ο Μακρόν και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ επισκέφθηκαν την Κονφλάν Σεντ Ονορίν λίγες ώρες μετά την επίθεση, ενώ συν εκλήθη κυβερνητικό συμβούλιο αντιμετώπισης κρίσης για να εξετάσει το έγκλημα αυτό. «Ένας από τους πολίτες μας δολοφονήθηκε επειδή δίδασκε, επειδή δίδασκε στους μαθητές την ελευθερία της έκφρασης», τόνισε ο Μακρόν. Από την άλλη, γονείς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο αναφέρονταν στον νεκρό ως ο κ. Πατί, ενώ γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ονομαζόταν Σαμουέλ Πατί.

Εννιά συλλήψεις από τις γαλλικές αρχές, ανάμεσα τους φανατικοί γονείς

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά. η ενέργεια του καθηγητή, να δείξει τον Μωάμεθ, εξόργισε μια μερίδα γονιών (προφανώς φανατικών μουσουλμάνων) που δημιούργησαν ένταση και απαίτησαν να παραιτηθεί.  Πατέρας μιας 13χρονης μαθήτριας μάλιστα, ανέβασε βίντεο στο Youtube, υποστηρίζοντας πως ο καθηγητής έδειξε στα παιδιά εικόνες ενός άνδρα γυμνού, λέγοντάς τους πως είναι ο προφήτης Μωάμεθ. Ο πατέρας, καλούσε να ληφθεί δράση κατά του καθηγητής αποκαλώντας τον «κάθαρμα». Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, η διεύθυνση του σχολείου φέρεται να συγκάλεσε συνάντηση μεταξύ του διευθυντή, του καθηγητή και ενός αρμόδιου αξιωματούχου από το υπουργείο Παιδείας.

Η ενέργειες αυτές θεωρήθηκαν από τις αρχές ως προπομπός της αποτρόπαιας δολοφονίας του καθηγητή, για αυτό πέντε επιπλέον άτομα τέθηκαν υπό κράτηση κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Γαλλία. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των προφυλακισμένων πλέον ανέρχεται σε εννιά. Μεταξύ των πέντε νέων προσώπων που συνελήφθησαν βρίσκονται δύο γονείς μαθητή, ένας άνδρας και η σύζυγός του, από το σχολείο, όπου δίδασκε ο καθηγητής. Τα πρόσωπα αυτά είχαν διένεξη με τον καθηγητή όσον αφορά τα σκίτσα του Μωάμεθ που είχε δείξει στην τάξη.

Οι άλλοι τρεις από τους επιπλέον πέντε που συνελήφθησαν δεν ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον του δράστη. Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, που ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον του δράστη, είχαν συλληφθεί νωρίτερα στο Εβρέ, στη βορειοδυτική Γαλλία.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα