Αποκριάτικο flasback με video από το Χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ του Δήμου Φυλής – Δήμος Φυλής

Οι όμορφες αναμνήσεις αλλά και η προσδοκία ότι μετά τη βροχή   ξεπροβάλει πάντα ο ήλιος, είναι τα συστατικά στοιχεία που αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, μας κρατούν  όρθιους!


Έτσι ενόψει του τελευταίου αποκριάτικου τριήμερου και της Καθαράς Δευτέρας που είναι προ των πυλών, το Χοροθέατρο Άμυνα του Δήμου Φυλής που φέτος συμπληρώνει 21 χρόνια καλλιτεχνικής  ζωής στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, είχε την έμπνευση να μας θυμίσει το τελευταίο φαντασμαγορικό αποκριάτικο show του,  που είχε γίνει το Σάββατο 9 Μαρτίου του 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων.

Παρά το γεγονός μάλιστα,  όπως εύστοχα επισημαίνει η καλλιτεχνική Διευθύντρια του Χοροθεάτρου Βίνα Ασίκη, ότι τότε δεν γνωρίζαμε τι σημαίνει η λέξη “lockdawn”, και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ήταν αφορμή για απόδραση εκτός των τειχών, η αίθουσα του 7ου Δημοτικού είχε γεμίσει ασφυκτικά!

Δεν μιλάμε για ένα απλό και συνηθισμένο αποκριάτικο πάρτυ. Μιλάμε για μια άρτια δομημένη παράσταση  γεμάτη ευφάνταστες μεταμφιέσεις, τρελό κέφι και πολύ χορό, στο οποίο συμμετείχαν ψυχή τε και σώματι τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους.

Τα παιδιά, είχαν γίνει τα ίδια πρωταγωνιστές της βραδιάς αφού  κάνοντας πασαρέλα επί σκηνής, μίλησαν το καθένα χωριστά παρουσιάζοντας  τους ρόλους τους,  στο Παιδικό Χοροθέατρο.

Ανάμεσα στους ρυθμούς του “Η καλύτερη μαμά του κόσμου”, πρωταγωνιστικό ρόλο απέκτησαν  και οι μαμάδες ενώ στη δημοφιλή “Καραμέλα” της Φουρέϊρα, ο χοροδιδάσκαλος – χορογράφος και καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΑΜΥΝΑΣ Ορέστης Δημητρίου, μαζί με τη σολίστ χορού Μυρσινιά Παρλιάρου, βρήκαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα μοναδικό υπερθέαμα αποδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο, το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας του Χοροθεάτρου.

Από την πλευρά της η  Βίνα Ασίκη, όχι μόνο είχε παρουσιάσει από την αρχή ως το τέλος τη λαμπερή βραδιά,  αλλά όπως το συνηθίζει είχε απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους εκείνους που στηρίζουν το έργο της ΑΜΥΝΑΣ.

Έτσι από σκηνής,  είχε ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για την ολόπλευρη στήριξή του, τον Πρόεδρο του Αρβανίτικου Συλλόγου Άνω Λιοσίων η “Γρίζα”  και  τότε Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Καραϊσκάκη  που είχε υπό την ευθύνη του το Χοροθέατρο με θεαματικά αποτελέσματα  καθώς και τον Πρόεδρο της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Κρεμύδα για την ολόπλευρη  στήριξή του.

Ο Γιώργος Καραϊσκάκης εξάλλου,  ήταν εκείνος που είχε επισημάνει, την προσωπική βαρύτητα που δίνει ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς για το Παιδικό Χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ, τονίζοντας πως είναι από τους Πολιτιστικούς Φορείς και δομές του Δήμου Φυλής που βγάζει προς τα έξω το καλύτερό πρόσωπο του τόπου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Κρεμύδα, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook έδωσε τα εύσημα στους συντελεστές της βραδιάς αναφέροντας τα εξής: Συγχαρητήρια για το τεράστιο έργο που κάνετε με πολύ αγάπη, μεράκι κι επαγγελματισμό για τα παιδιά του Δήμου μας! Τεράστια επιτυχία σ ένα κατάμεστο χώρο (παρόλο που οι περισσότεροι λείπουν λόγω τριημέρου), μια εκδήλωσή που θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας! Υπέροχα τα παιδιά, τεράστιοι οι Ορέστης Δημητρίου Βίνα Ασίκη! Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!”

Όσο για τη βραδιά αυτή καθ΄αυτή, είχε τιμήσει δεόντως τα έθιμα της τρελής αποκριάς που αν μη τι άλλο,  θέλουν αυτοσαρκασμό και γέλιο! Έτσι οι τρεις μπαμπάδες που σε ρόλους Φατμέ, Αϊσέ και Χανούμ Μπουρέκ, ανέβηκαν επί σκηνής και χόρεψαν οριεντάλ, ήταν όλα τα λεφτά!

Κι αυτά, δεν τα θυμηθήκαμε τυχαία.  Αφορμή στάθηκε ένα video που έφτιαξαν με μεράκι κι αγάπη ο Ορέστης και η Βίνα, γι΄ αυτό ακριβώς το τελευταίο τριήμερο της αλλιώτικης αποκριάς που ζούμε… “Το φτιάξαμε για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας” τόνισε χαρακτηριστικά η Βίνα Ασίκη.

Ας το απολαύσουμε λοιπόν με την ευχή του χρόνου να ξαναζήσουμε τέτοιες κι ακόμη καλύτερες στιγμές!


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα