Απολογισμός επιχείρησης κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Νέα Μάκρη

Με επιτυχία και χάρη στην άμεση κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του Δήμου μας αντιμετωπίστηκαν τα μέτωπα των πυρκαγιών που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 22.30μμ το βράδυ της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου στο Λιβίσι και στον Άγιο Ευφραίμ Νέας Μάκρης αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπου στην συνέχεια οι εστίες έγιναν περισσότερες και διάσπαρτες.

Από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία στην συνέχεια και κατόπιν αιτήματός μας έστειλε επιπλέον ενισχύσεις, και η Αστυνομία επιχείρησαν συντονισμένα εφαρμόζοντας το σχέδιο «Ιόλαος» σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε από νωρίς η εκκένωση των παραπάνω περιοχών για να αποτραπεί κάθε πιθανότητα κινδύνου για τους κατοίκους.

 Στην συνέχεια η περιοχή σφραγίστηκε και υπήρχε πρόσβαση μόνο για τις δυνάμεις πυρόσβεσης που έδωσαν μάχη με τις πυρκαγιές καταφέρνοντας να τις περιορίσουν λίγο μετά τη 1.00 π.μ. το βράδυ.

Στην επιχείρηση συνέδραμε επίσης και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής και βέβαια οι εθελοντές μας που από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν στα σημεία. 

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και ευχαριστούμε επίσης και τους κατοίκους που τήρησαν την εντολή εκκένωσης. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας επίσης  φρόντισε και για τον εφοδιασμό των δυνάμεων επιτήρησης με τα απαραίτητα κατά την διάρκεια της νύχτας.

Όσοι κάτοικοι δεν είχαν την δυνατότητα μετακίνησης με δικό τους όχημα, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια με πούλμαν του Δήμου Μαραθώνος στο ανοιχτό από νωρίς Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης στην πρώην Αμερικανική Βάση όπου και παρέμειναν μέχρι την ώρα που πήραν έγκριση να επιστρέψουν στις οικίες τους.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας μετά τον ολονύχτιο συντονισμό της επιχείρησηςμε το πρώτο φως την ημέρας  πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στις πληγείσες περιοχές όπου διαπιστώθηκε μικρός αριθμός υλικών ζημιών κυρίως περιφερειακά σε κατοικίες. Το σημαντικότερο όλων, όπως ανέφερε, είναι ότι όλοι οι κάτοικοι είναι καλά στην υγεία τους.

«Παρά τις διάσπαρτες και ταυτόχρονες εστίες, σημειώθηκαν λίγες υλικές ζημιές σε κατοικίες και κυρίως δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές που ήταν και το ζητούμενο.

Η άμεση κινητοποίηση και ο συντονισμός όλου του μηχανισμού του Δήμου μας στην ολονύχτια προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, απέτρεψαν τα χειρότερα. Επ’ ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Περιφέρεια, την Αστυνομία, τον ΣΠΑΠ και κυρίως τους εθελοντές μας για την τιτάνια προσπάθεια», δήλωσε.

Μοιραστείτε το


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα