Αποτυχία της SpaceX: Ανατινάχθηκε κατά την προσεδάφισή του το πρωτότυπο διαστημόπλοιο(video) – OTA VOICE

Απέτυχε η δοκιμαστική εκτόξευση του πρωτότυπου διαστημοπλοίου της SpaceX, καθώς η πανάκριβη ρουκέτα ανατινάχθηκε κατά την προσεδάφισή της. Συγκεκριμένα. ένα πρωτότυπο του πυραύλου Starship της SpaceX εξερράγη κατά την προσγείωση του, μετά από μια κατά τα άλλα επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση μεγάλου υψομέτρου από το Μπόκα Τσίτσα του Τέξας.
Ο Starship SN9 High-Altitude εκτοξεύθηκε δίχως πρόβλημα, ανέβηκε στο προβλεπόμενο ύψος, έκανε τη μανούβρα της οριζοντιοποίησης, αλλά στο τέλος το διαστημόπλοιο δεν λειτούργησε σύμφωνα με το πρόγραμμα, με συνέπεια να ανατιναχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο συνέβη και στο προηγούμενο πύραυλο δοκιμής, τον SN8. Ο Starship κατασκευάστηκε για την μεταφορά ανθρώπων και φορτίου 100 τόνων σε μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι και στον Άρη.

Ακολουθεί το βίντεο από τη δοκιμαστική εκτόξευση και την ανατίναξη κατά την προσεδάφιση:

 Ποια είναι η SpaceX:
Η SpaceX, με πλήρη ονομασία Space Exploration Technologies Corp., είναι αμερικανική ιδιωτική εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών διαστημικών μεταφορών. Η έδρα της βρίσκεται στο Χόθορν της Καλιφόρνια, όπου και ιδρύθηκε το 2002 από τον επιχειρηματία Έλον Μασκ, με στόχο να μειώσει το κόστος των διαστημικών μεταφορών και να αναπτύξει την τεχνολογία για τον εποικισμό του Άρη.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα