Αποχαιρετισμός στον «ΠΑΠΑ-ΒΑΓΓΕΛΗ» της Ενορίας Ευαγγελίστριας | Δήμος Ασπροπύργου

Με λύπη πληροφορηθήκαμε εχθές, Πέμπτη 17/02/2021 το θάνατο του αξιαγάπητου Πρωτοπρεσβύτερου Ευάγγελου Παπαευθυμίου. Ο θάνατος του «παπα-Βαγγέλη» έρχεται να φορτίσει ακόμα περισσότερο τα συναισθήματα των κατοίκων της πόλης του Ασπροπύργου, σε μια περίοδο τόσο πρωτόγνωρη και τόσο ‘ιδιαίτερη’.

Η Δημοτική Διοίκηση, με επικεφαλής το Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου, μαζί με τους Αντιδημάρχους, εξέφρασαν με τα παρακάτω λόγια την οδύνη τους για την απώλεια του Πρωτοπρεσβύτερου Ευάγγελου Παπαευθυμίου:

«Αγαπητέ Πατέρα Ευάγγελε, παπα-Βαγγέλη. Υπηρέτησες την εκκλησία επί μισό περίπου αιώνα, φροντίζοντας με σπουδή και στοργή το ποίμνιο σου, τους ενορίτες της Ευαγγελιστρίας. Θα σε θυμόμαστε όμως όχι μόνο για το διακόνημα σου, αλλά και για τις κοινωνικές σου δράσεις στον τόπο, την συμβολή σου στην Πολιτεία, την συνδρομή των αναξιοπαθούντων με κάθε μέσο. Θα σε θυμόμαστε χαρούμενο, σε μέρες γιορτινές, σε γάμους, σε βαφτίσεις, θα σε θυμόμαστε για την ευθύτητα του χαρακτήρα σου, την καλοσύνη σου, και την χαρά που εξέπεμπες, ως  καρπό της παρουσίας του Θεού, και θεμέλιο της επίγειας ευτυχίας. Καλό ταξίδι λοιπόν, και θα φροντίσουμε και εμείς να φροντίσουμε όλα τα υπόλοιπα, όπως μας φρόντιζες και εσύ για τόσες δεκαετίες.»

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ασπροπύργου προτίθεται να πράξει όλα τα δέοντα για την κηδεία του θανόντα πρωτοπρεσβύτερου.  Εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του, και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο Δήμος θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να τιμήσει την μνήμη του εκλιπόντα ιερέα.

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα