Ασπίδα προστασίας στο Καστελόριζο από τον Ελληνικό Στόλο- Που βρίσκεται το Oruc Reis – OTA VOICE

Εικόνες που τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί, από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου δημοσιεύτηκαν και αποτυπώνουν την ισχυρή παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού, που έχει απλώσει ασπίδα προστασίας γύρω από τα ελληνικά νησιά , παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις του Oruc Reis και των πλοίων συνοδείας.

Στις εικόνες  διακρίνονται 2 φρεγάτες και 3 πυραυλάκατοι του ελληνικού στόλου να κινούνται με κατεύθυνση Νότια, Νοτιοανατολική, εκεί δηλαδή που βρισκόταν το Oruc Reis με τα συνοδευτικά του. Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα έτοιμες να αναλάβουν δράση μόλις δοθεί η εντολή.

Η παρουσία των 4 υποβρυχίων δημιουργεί ανασφάλεια στις τουρκικές δυνάμεις, μιας και επιχειρησιακά θεωρούνται ένα υπερόπλο ικανό να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στον εχθρό.

Μάλιστα, διακρίνεται το Oruc Reis να βρίσκεται υπό στενό κλοιό πλοίων, που υποδηλώνει  ότι δεν έχει ποντίσει καλώδια για έρευνες υδρογονανθράκων.

Σε ότι αφορά την θέση του Oruc Reis, στις 5 το απόγευμα άνοιξε και πάλι το σύστημα εντοπισμού ναυσιπλοΐας, το AIS. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται 42 νμ νοτιοδυτικά του Καστελόριζου με πορεία νοτιοδυτική, πλέοντας με ταχύτητα 4,5 κόμβων.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι παίζοντας επικοινωνιακό παιχνίδι, έβγαλαν τον υπόλοιπο στόλο τους στο Βόρειο Αιγαίο και πραγματοποιούν ασκήσεις σε απόσταση αναπνοής από Σαμοθράκη, Λήμνο. Λέσβο και Χίο.

Προκλητικός για μια ακόμη φορά ο παρανοϊκός εγκληματίας Ταγίπ Πασά Ερντογάν κατά την πεντάωρη  συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, απείλησε εκ νέου την Ελλάδα και τη Δύση, λέγοντας, «όποιος τολμήσει να αγγίξει τη γαλάζια πατρίδα, θα του κόψουμε το χέρι»

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα